Slovenci za konec mrežo mladih Estoncev napolnili do vrha

Slovenski nogometaši do 21 let so kvalifikacijski ciklus za preboj na EP 2015 končali z zmago s 7:1 nad Estonijo.

Objavljeno
08. september 2014 20.17
*tre* nogomet EP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rakvere - Potem ko je pretekli teden začasni selektor mlade slovenske nogometne reprezentance do 21 let Robert Englaro debitiral s prepričljivo zmago nad Andoro v Ajdovščini (5:0), je danes kvalifikacijski cikel za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto končal s še višjim uspehom. Naš nogometni podmladek je bil namreč za slovo v Rakvereju od estonskih vrstnikov boljši s kar 7:1 (4:0), edini gol pa prejel z bele točke. Obračun resda ni odločal o ničemer več, že pred zadnjim kolom je bilo namreč jasno, da bodo Slovenci v kvalifikacijski skupini 2 zasedli tretje mesto, napredovali pa bosta Danska in Rusija.

Naši fantje so bili izrazito boljši tekmec, trinajstkrat so ustrelili v tekmečev okvir vrat (Estonci le trikrat) in polovico teh priložnosti tudi pretvorili v zadetke. Že začetek je obetal enosmerni promet: v razmaku treh minut sta namreč zadela Nemanja Mitrović in Andraž Šporar, ki je izkoristil enajstmetrovko, potem ko ga je v kazenskem prostoru zrušil vratar Matvei Igonen. Do odmora se je domača mreža še dvakrat zatresla, najprej je za to v 27. minuti poskrbel Blaž Vrhovec, nato pet minut pozneje še Benjamin Verbič.

Kljub izdatnemu vodstvu Englarovi izbranci v nadaljevanju niso popustili, v 63. minuti je po kotu Vrhovca žogo v gol preusmeril Luka Krajnc. Kot šesti se je med mladimi Slovenci med strelce vpisal Dino Hotić, ki je najprej dosegel svoj prvenec v majici mlade izbrane vrste, devet minut pozneje je podvig podvojil, vmes pa je za častni estonski gol vendarle poskrbel Frank Liivak, ki ga je najprej podrl Vrhovec, nato pa je kar sam z bele točke ugnal čuvaja mreže Ažbeta Juga.

Naši fantje so tako dosegli drugo najvišjo zmago v skupini 2 v tem kvalifikacijskem ciklusu, učinkovitejši so bili edinole Danci prav tako proti Estoniji (8:0). S tem so se mladi Slovenci tekmecem oddolžili za lanski nepričakovan domač poraz v Velenju (0:1), ki jim je bržkone potopil vse možnosti za preboj na evropsko prvenstvo.