Slovenija z Albanijo brez Dedića

Slovenski nogometni selektor Srečko Katanec je objavil seznam reprezentantov za tekmo z Albanijo, ki bo v petek, 6. septembra.

Objavljeno
30. avgust 2013 17.11
FBL-WC2014-FIN-SLO-FRIENDLY
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam nogometašev, ki bodo igrali na naslednjih dveh kvalifikacijskih tekmah za SP 2014. Za obračuna z Albanijo (6. septembra v Stožicah) in s Ciprom (10. septembra na Cipru) ni vpoklical izkušenega napadalca Zlatka Dedića.

»Dedića tokrat ni zraven, ker v takšnem sistemu, kot ga igramo zdaj, verjetno ne bi dobil priložnosti. Zato je bolje, da pokličem katerega izmed mlajših, da ga vidim tudi na treningih, ker bomo morali počasi začeti vključevati nove moči. Ni pa absolutno rečeno, da ga ne bo na naslednji akciji zraven,« je pojasnil Katanec.

»Čakata nas dve tekmi, vemo, kaj moramo narediti. Potrebujemo šest točk, potrebujemo polne Stožice, potrebujemo neko dodatno energijo. Prišli smo v položaj, v katerem nam točka ne pomeni nič. A tudi drugi v skupini morajo zmagovati. Če ne bomo zmagovali, potem iz te naše skupine niti tista drugouvrščena ekipa ne bo napredovala, ker bo imela premalo točk. Tekma z Albanijo bo zanimiva, gledljiva - ravno zaradi imperativa zmage na obeh straneh,« je še povedal slovenski selektor.

Na treningih Katanca čaka težko delo: poiskati mora rešitev za odsotnost kaznovanega branilca Boštjana Cesarja na tekmi Albanci. Ti so po Katančevem mnenju spoštovanja vredni. »Fizično so dobro pripravljeni, igrajo agresivno, če ne bomo mi na isti ravni z agresivnostjo, s kompaktnostjo, potem bodo nastopile težave. Imajo željo, naboj, mogoče zaradi tega, ker vidijo priložnost, da prvič pridejo do nečesa. Toda po drugi strani, če mi ne bomo pravi, potem tudi nismo za SP. Ima pa tudi albanska vrsta nekaj slabosti, analizirali smo jih, toda nam je lahko filozofirati o tem, kaj in kako, igrati agresivno ... Vse to vemo, potem pa je na igralcih, da to realizirajo ali pa ne,« meni Katanec.

Selektor si je za tekmo z Albanijo zaželel tudi polnih tribun v Stožicah: »Ne bi rad videl, da se ponovi tekma z Bosno in Hercegovino, ko je bila polovica njihovih navijačev. Tudi Albancev bo polno, njihovi navijači so na Norveškem renčali in dali neko dodatno energijo. Potem imaš tudi srečo in vse to. Vse gre eno z drugim. Imaš nek naboj, tekmec dela neumnosti ... Imamo še nekaj možnosti za SP, ampak brez podpore ... Bil sem na tekmah v Mariboru, dejansko bi si želel, da bi bilo v Stožicah tako kot v Mariboru. Če bo vsaj približno tako vzdušje, bo za nas v redu.«