Slovenska liga ima igralce za serie A

Goriški trener Luigi Apolloni zelo spoštljivo in pozitivno o 1. SNL.

Objavljeno
02. september 2013 13.32
Maribor, 31. 08.2013, nogomet Maribor - Gorica
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Maribor – Luigi Apolloni je 6. septembra leta 1994 z rezervne klopi spremljal dvoboj Slovenije in Italije (1:1) v Ljudskem vrtu. V soboto in 19 let pozneje je bil 46-letni Italijan iz rimskega okrožja Lazio znova na rezervni klopi, a v vlogi trenerja Gorice.

Gospod Apolloni, kako ste videli derbi?

Tekma je bila lepa, Maribor je vendarle slovenski velikan. Z menjavami smo zadeli, toda všeč mi je bilo, da smo delovali kot ekipa. Pristop je bil tak, kot si ga želim vselej in sad tega je bila zaslužena točka. Priigrali smo si še več priložnosti.

Ste že selekcionirali moštvo?

V tem tednu ga bomo sestavili. Vsem nam je bilo težko in lepo je, da so tudi igralci razumeli, kaj jih čaka in so se prilagodili neugodnim razmeram.

Je Gorica resna izzivalka prvaka?

Gorica je v obdobju sestavljanja moštva. Želimo ostati v ligi in oblikovati moštvo, ki bo na vsaki tekmi imelo maksimalen pristop in ga bo odlikoval moštveni duh. Ne le na igrišču ali med nogometaši, marveč med vsemi, ki tvorimo Gorico. Ni le Maribor pred nami, tudi drugi klubi so še.

Kaj ste spoznali v dobrem mesecu delovanja v slovenskem nogometu?

Lahko se kaj naučimo, čeprav prihajamo iz Italije. Slovensko prvenstvo je izenačeno, všeč mi je, da se igra napadalno. V Italiji se posvečajo obrambi in taktični disciplini.

Je 1. SNL lahko odskočna deska za prestop v serie A?

Zakaj pa ne, kot vem, so Handanović, Birsa, Iličić prišli iz SNL. Vse več je vprašanj kolegov, če sem opazil kakšnega igralca, ki bi lahko igral v Italiji. Odgovoril sem jim pritrdilno. Na primer, všeč mi je Nik Omladič, ker je tehnično dovršen in igra tudi za moštvo. Pa Domžalčan Slobodan Vuk ...

Pogrešate dom, Italijo?

Tu se počutim odlično. Tudi zaradi tega, ker so me ljudje odlično sprejeli in mi zaupajo. Miran in Borut (Srebrnič in Mavrič, op. p.) sta mi v pomoč. Slovenija je lepa in bogata dežela. Če pogrešam Italijo, pa storim korak, dva in že sem doma.