Slovenske nogometašice z evropskimi prvakinjami

V kvalifikacijski skupini 5 za svetovno prvenstvo leta 2019 so še predstavnice Islandije, Češke in Ferskih otokov.

Objavljeno
25. april 2017 18.09
*cropix* nogomet
J. P.
J. P.

Nyon - Današnji ples kroglic v Nyonu, ki je ekipe razdelil v kvalifikacijske skupine za žensko nogometno svetovno prvenstvo leta 2019 v Franciji, je bil za slovensko izbrano vrsto neusmiljen, saj je določil, da se bo v skupini 5 med drugim skušala po robu postaviti tudi šampionkam stare celine Nemkam. Ostale tekmice bodo Islandke, Čehinje in predstavnice Ferskih otokov. Neposredno se bodo na prvenstvo uvrstile zgolj zmagovalke sedmih skupin.

Na predlanskem svetovnem prvenstvu v Kanadi so se s prestižno lovoriko okitile Američanke, ki so bile v finalu uspešnejše od Japonk s 5:2, potem ko so že po 16 minutah vodile s 4:0. Mali finale je bil evropski, Nemke pa so morale premoč priznati Angležinjam, ki so v podaljšku izkoristile najstrožjo kazen za zmago z 1:0. Na mondialu čez dve leti bo skupaj nastopilo 24 reprezentanc, Evropo bodo zagotovo zastopale zmagovalke kvalifikacijskih skupin, štiri najboljše drugouvrščene zasedbe pa bodo morale v dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacijski ciklus se bo sicer začel 11. septembra letos in končal 4. septembra prihodnje leto, dodatne kvalifikacije bodo na sporedu kmalu za tem - oktobra in novembra.

EVROPSKE KVALIFIKACIJSKE SKUPINE

Skupina 1: Anglija, Rusija, Wales, Bosna in Hercegovina, Kazahstan.
Skupina 2: Švica, Škotska, Poljska, Belorusija, Albanija.
Skupina 3: Norveška, Nizozemska, Irska, Slovaška, Severna Irska.
Skupina 4: Švedska, Danska, Ukrajina, Madžarska, Hrvaška.
Skupina 5: Nemčija, Islandija, Češka, Slovenija, Ferski otoki.
Skupina 6: Italija, Belgija, Romunija, Portugalska, Moldavija.
Skupina 7: Španija, Avstrija, Finska, Srbija, Izrael.