Slovenski debi Aleša Čeha

V nogometnem pokalu Slovenije bo danes na sporedu sedem tekem osmine finala, Aleš Čeh bo debitiral na klopi Rudarja.

Objavljeno
19. september 2012 16.08
LJUBLJANA SLOVENIJA 1.9.2010 ALES CEH POMOCNIK TRENERJA NK OLIMPIJA FOTO: BLAZ SAMEC
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Nogometno sredo na domači sceni bodo danes zaznamovale tekme osmine finala pokala NZS. Pomerili se bodo: Mura 05 – Olimpija, Tolmin – Gorica, Dravinja Kostroj – Domžale, Aluminij – Rudar, Brda – Celje, Odranci – Triglav, AH Mas Tech – Luka Koper (vse ob 16. uri).

V središču pozornosti bosta prvoligaška dvoboja in trenerji. Največ zanimanja bo požela tekma v Fazaneriji, kjer bo za enega od ambicioznih klubov prvi tekmovalni cilj že preteklost. Razmerja sil so se v dveh tednih korenito zasukala. Mura in Olimpija sta si rane zacelili z zaporednima ligaškima zmagama, pri čemer sta eno iztržili proti nekonkurenčnemu Triglavu. Trenerska novinca, soboški Oliver Bogatinov in ljubljanski Andrej Razdrh, sta z igralci že zbližala zamisli, toda eno od pravih meril uspešnosti bo prav pokalni dvoboj.

Sobočani se nadejajo, da so okrepitve in osvežitev po napornih evropskih bitkah nagnile jeziček na tehtnici na njihovo stran, Ljubljančani pa, da so po odhodih motečih mož zadihali s polnimi pljuči in bi lahko obrnili nov list v pokalnem tekmovanju ter da bodo v tej sezoni morda med »živimi« še spomladi. Od uvrstitve v 1. SNL Olimpija še ni prezimila v tekmovanju.

»Zanima nas samo napredovanje,« je dejal Olimpijin adut Damjan Trifković, ki je z dvema goloma v Fazaneriji odločil ligaški derbi. Toda pri Muri so od prvenstvene tekme igralsko bistveno močnejši, medtem ko so se pri Olimpiji otresli psihološkega pritiska.

Novi Rudarjev trener Aleš Čeh je minulo soboto v Kidričevem videl polom Aluminija, nato pa v Velenju, kakšen »material« je dobil v roke. Sodeč po izkušnjah v Fazaneriji in Stožicah bi menjava trenerja lahko pozitivno vplivala tudi na velenjsko moštvo, ki ima močnejšo igralsko zasedbo, kot kažejo izidi. Čeh bo prvič v samostojni vlogi vodil prvoligaško moštvo v Sloveniji. Nekaj časa je bil pomočnik trenerja pri Olimpiji, v minuli sezoni pa je vodil graški GAK, s katerim se je razšel zaradi neuspeha v kvalifikacijah za 2. ligo. V Gradcu je bivšega reprezentančnega kapetana sicer nasledil Ante Šimundža.

Kdaj se bosta pomerila Zavrč in Maribor, bo vodstvo tekmovanja določilo naknadno.