Slovo velike legende: Raul odhaja z naslovom

Na zadnji tekmi ameriškega prvenstva NASL je svojo kariero končal 38-letni španski nogometni zvezdnik Raul.

Objavljeno
16. november 2015 08.59
SOCCER-RAUL/COSMOS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Španski nogometni zvezdnik Raul je končal dolgo profesionalno pot. Čeprav je to načrtoval že ob koncu zgodbe z nempškim Schalkejem, ga je premamil še New York, kjer je igral v zadnji sezoni, v ameriškem prvenstvu NASL (manj kakovostni različisi MLS) pa z moštvom New York Cosmos tudi osvojil naslov prvakov.

Raul Gonzalez Blanco, eden najbolj prepoznavnih španskih nogometašev, se je tako z zmago poslovil pred 10.000 gledalci. Gola ni dosegel, bil pa je podajalec pri zadnjem golu Argentinca Gastona Cellerina za končnih 3:2 proti Ottawi.

Raul je v svojih zlatih letih navduševal kot član madridskega Reala, za katerega je igral od leta 1994 do 2010. Z njim je osvojil šest španskih prvenstev, tri lige prvakov in svetovno klubsko prvenstvo. Na 741 tekmah je dosegel 323 zadetkov, kar je bil dolgo časa španski rekord. Zdaj si ga lastita Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Slednja sta ga prehitela tudi na lestvici najboljši strelcev lige prvakov, na kateri je z 71 goli zdaj na tretjem mestu.

Real je zapustil leta 2010 in bil nato še dve leti član nemškega Schalke 04. Leta 2014 se je nato preselil v New York, kjer je letos še igral, tam pa naj bi ostal tudi po koncu kariere, saj je tam ustanovil nogometno šolo.

Dolga leta je bil tudi član španske reprezentance, od katere pa se je poslovil 2006, dve leti preden je Španija prvič postala evropski prvak in dve leti kasneje še svetovni prvak. V reprezentanci je na 102 tekmah dosegel 44 zadetkov.