SNL: Zavrč po petih sušnih tekmah spet do zmage

Nogometaši Zavrča so v 22. kolu odpravili Krko z 2:1. Zmaga bi bila lahko še višja, če bi Riera zadel z bele točke.

Objavljeno
11. december 2015 23.14
uho/NOGOMET Krka - Zavrc
J. P.
J. P.

Zavrč - Nogometaši Zavrča so jesenski del slovenskega prvoligaškega tekmovanja zapečatili z zmago, prvo po petih sušnih tekmah. V domačem dvoboju 22. kola so bili namreč z 2:1 boljši od Krke, za katero je bil to že deseti poraz v sezoni in ki ne bo prezimila višje od osmega mesta prvenstvene razpredelnice. Zavrč bo v spomladanski del štartal kot peti.

Gostitelji so imeli pobudo na igrišču (razmerje strelov 16:8, v okvir vrat 10:5, koti 12:6), a moral vseeno na glavni odmor z golom zaostanka. Novomeščani so namreč izkoristili že prvo resnejšo priložnost, ko je Denis Mojstrović izkoristil lepo podajo Josipa Fučka iz kota in z glavo ukanil tudi Matijo Kovačića. Do konca prvega dela se rezultat ni več spremenil.

Lahko pa bi se že v tretji minuti nadaljevanja, ko je po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem glavni delilec pravice Damir Skomina pokazal na belo točko, prvi zvezdnik domače vrste, Španec Albert Riera, pa ponujene priložnosti ni znal unovčiti. Njegov strel je ubranil Miodrag Mitrović, ki se je še enkrat izkazal tudi po odbitku Francesca Tahiraja.

Gostitelji so vendarle izenačili v 76. minuti, ko je Alen Vučkić pred Patrikom Tuđanom nespretno izbijal žogo pred lastnim golom in presenetil tudi čuvaja mreže Mitrovića, devet minut pozneje pa je za popoln preobrat poskrbel Tahiraj, ki je žogo pospravil v prazno mrežo po podaji Tuđana.

Zavrč : Krka 2:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 400, sodnik Skomina (Koper).

Strelci: 0:1 - Mojstrović (5.), 1:1 - Vučkić (76./avt.), 2:1 - Tahiraj (86.).

Zavrč: Kovačić, Glavina, Cvek, Riera, Glavica, Antić, Datković, Pihler, Tahiraj, Batrović (od 70. Tuđan), Kokorović (od 46. Golubar).

Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Gliha (od 88. Aniekan), Mojstrović, Ejup, Kostanjšek (od 81. Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Dangubić (od 71. Perić).

Rumena kartona: Pihler; Vučkić.