Sobočani s Fajićem in Stanleyjem v vrh

Nogometaši Mure se pobirajo po slabem začetku državnega prvenstva, za kar ima zasluge tudi mladi Damjan Bohar.

Objavljeno
18. september 2012 14.40
Posodobljeno
18. september 2012 15.00
Slovenija, Murska Sobota, 23.10.2011 - 9 BOHAR Damjan (Mura) foto:Tadej Regent/Delo
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Mura je zadihala, saj je Domžale spravila na kolena in obrnila ligaško krivuljo navzgor. Jutri je pred njo nov izziv in bržčas zelo pomenljiv: v pokalnem tekmovanju bo gostila Olimpijo. Damjan Bohar je med tistimi soboškimi aduti, ki navdušuje z goli in odličnimi igrami. V Domžalah je zabil tretji ligaški gol v sezoni.

»Najprej smo imeli kanček sreče, potem smo suvereno izpeljali tekmo in si priigrali še nekaj priložnosti. Na vsak način nam je odmor koristil. Napolnili smo baterije in se osvežili, še bolj smo se spoznali s trenerjem in njegovim načinom dela ter dobili tudi ustrezne okrepitve. Optimist sem, Mura se bo samo še vzpenjala po lestvici,« je po domžalski zmagi razmišljal 20-letni šprinter iz Mačkovcev, ki je mrežo Domžal zabil v svojem slogu: kot blisk je ušel branilcem in zanesljivo dobil dvoboj iz oči v oči z mladim vratarjem Gregorjem Zabretom.

Prvi del sezone je Mura zaznamovala z uspehi v Evropi in polomijami v domačem prvenstvu. Toda potenciali Sobočanov so veliko večji od stanja na lestvici in zdi se, da se obeta ponovitev lanske zgodbe: po slabem štartu v sezono se je z novim trenerjem Antejem Šimundžo strmo povzpela in bila eno od najprijetnejših odkritij sezone. Od 4. mesta v 2. SNL se je zavihtela do 4. mesta v 1. SNL in uvrstitve v kvalifikacije za evropsko ligo. Dirigentsko paličico ima zdaj v rokah Oliver Bogatinov.

»Veliko stvari poskuša trener reševati s pogovorom, v igri nam dopušča veliko svobode,« je Bohar razkril trenerjev pristop in izpostavil, da so v Opokuju Aborahu Stanleyju dobili izjemno okrepitev. »Manjkal nam je tip igralca, kot je on. Telesno je močan, tehnično dobro podkovan in ima sposobnosti za organizatorja igre. Če pomislim, da smo v Domžalah igrali še brez Nusmirja Fajića, potem nas bo res težko ustaviti v naletu proti vrhu lestvice.«

Tudi vojska črno-belih navijačev upa na zasuk, ki bi po Damjanovih besedah Muro moral pripeljati do 4. ali 3. mesta. Ne glede na velik zaostanek po prvi četrtini sezone. »Ni bojazni, tudi lani smo vstali od 'mrtvih' in nadomestili zamujeno. V tej sezoni je naš cilj vsaj ponovitev uspeha,« je bil drzen in ambiciozen hkrati hitronogi Prekmurec, čigar igralski razvoj je enak njegovi hitrosti. Na seznamu želja je seveda tudi čim boljši izplen v pokalnem tekmovanju, v katerem pa bo jutrišnja izzivalka po dveh zaporednih ligaških zmagah spet nekoliko samozavestnejša Olimpija.

»V eni pokalni tekmi ni favorita, toda če zmaguješ, je vse lažje,« je dejal Bohar, ki mimo oči strokovnjakov hiti in prehiteva po desni strani.