Prekmurci odlični v Budimpešti, njihov naslednji izziv iz Danske

Mura v preloženi tekmi 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo napolnila mrežo estonskega tekmeca Nomme Kalju.

Objavljeno
10. september 2020 19.20
Posodobljeno
10. september 2020 22.24
Mura se je v kvalifikacije za evropsko ligo uvrstila kot zmagovalka pokala Nogometne zveze slovenije.. FOTO: NZS/Twitter
F. T., L. N.
F. T., L. N.
Ljubljana - Mura je bila zadnji slovenski nogometni klub, ki je igral 1. kolo kvalifikacij za evropsko ligo. Ob 19.30 je v Budimpešti krenil v tekmo z uradnim gostiteljem estonskim moštvom Nomme Kalju, potem ko je bila 27. avgusta zaradi okužb s sars-cov-2 preložena tekma v Talinu.



Sobočani so upravičili status izrazitih favoritov (0:4; Žižek 17., 27., Kous 33, Kozar 36), saj so Estonci na Madžarsko dopotovali z B moštvom, ker je v prvem preveč okuženih igralcev. Slovenci so namreč v pol ure nasuli "gostiteljem" dovolj golov, da je tekma postala predvidljiva in odločena.



Ante Šimundža je presenetil z začetno enajsterico, saj v njej ni bilo v minuli sezoni prvega strelca Amadeja Maroše. Enajsterica Sobočanov je namreč naslednja (3-5-2): Obradović; Gorenc, Maruško, Karničnik; Šturm, Kozar, Kouter, Horvat, Kous; Filipović, Žižek.

Naslednji četrtek bo Murin tekmec v Fazaneriji danski klub Aarhus. V 2. kolo kvalifikacij za EL se je že uvrstila Olimpija, prvak Celje je že v 3. kolu kvalifikacij, Maribor pa je v 1. kolu v Ljduskem vrtu po streljanju enajstmetrovk senzacionalno izgubil z irskim Colerainom.



Nomme Kalju : Mura 0:4 (0:4)


Štadion Ferenc Szusza, brez gledalcev, sodniki: Hennessy, Lynch, Dynan (vsi Irska).
Strelci: 0:1 – Žižek (17, Filipović), 0:2 – Žižek (27), 0:3 – Kous (33, Kouter), 0:4 – Kozar (36),
Nomme Kalju: Meerits, Suurväli, Rattasepp, Puri, Raudsepp, Tamm, Jeršov (od 46. Šustov), Paur, Usta, Demidov, Antonov (od 89. Liblikmann); Mura: Obradović, Karničnik, Maruško (od 46. Cipot), Gorenc, Kous, Šturm, Kozar (od 66. Brkič), Horvat, Kouter (od 78. Maroša), Žižek, Filipović; rumena kartona: Gorenc, Karničnik.