Sodnik v Kostariki izključil TV komentatorja

V Kostariki se je zgodil nadvse nevsakdanji dogodek, saj je sodnik na tekmi druge lige izključil televizijskega komentatorja.

Objavljeno
19. november 2015 18.51
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

San Jose - Za drugoligaško tekmo v Kostariki med Coto Burso in Barrio Mexicom ljubitelji nogometa širom sveta najbrž ne bi nikoli slišali, če se na njej ne bi zgodil nadvse nenavaden dogodek. Sodnik je namreč izključil televizijskega komentatorja, ki je bil po mnenju sodnikovega pomočnika preveč kritičen do sojenja.

Pomožni sodnik David Carballo je svoje delo opravljal v neposredni bližini komentatorske kabine Henryja de Jesusa Diaza s televizije STV, zato je nazorno slišal nekatere kritike, uperjene proti sojenju na tekmi.  »To je bila grozna sodniška odločitev! Grozna!« je v mikrofon kričal komentator in nadaljeval: »Linijski sodnik kliče glavnega, da vidimo, kaj se bo zgodilo, kaj bosta pokazala ...« Na njegovo presenečenje sta v 54. minuti pritekla k komentatorski kabini in zagretega komentatorja pozvala, naj zapusti svoje delovno mesto.

»Jaz? Komentator? O bog, želim, da je to vse skupaj šala,« je v eter nadaljeval Diaz in delivce pravice opozoril, da gre za kršitev svobode govora in da bo zadeva šla na sodišče. Pri svojem je vztrajal tudi sodnik in nazadnje Diaza le pregnal iz komentatorske kabine. Težav pa s tem ni rešil, saj je komentator odšel le na drugo stran štadiona in od tam nadaljeval s komentiranjem tekme.