Spahić se spet ni znal brzdati

Nogometni reprezentant BiH v zadnjem letu bolj kot po igrah »slovi« po svoji pretirani vročekrvnosti.

Objavljeno
03. december 2015 10.26
ap+Germany Soccer Champions League

Hamburg - Nogometni reprezentant Bosne in Hercegovine Emir Spahić vnovič, že drugič v manj kot letu dni, ne polni stolpcev nemških medijev zaradi svojih spektakularnih predstav, temveč zaradi pretirano vročekrvnega temperamenta. Potem ko je aprila udaril varnostnika na štadionu in si zato prislužil nezaupnico tedanjega delodajalca Bayerja, se je spozabil tudi v novem kolektivu, Hamburgu.

Na treningu se je namreč sporekel s soigralcem Pierre-Michelom Lasoggo in mu prisolil klofuto. Incident se je zgodil že oktobra, trener Bruno Labbadia pa je zdaj potrdil, da je res prišlo do obračunavanja, po njegovem mnenju zavoljo nezadovoljstva zaradi odnosa do treninga. »Vpletena igralca sta pozneje s pogovorom na štiri oči rešila težave,« je dodal Labbadia.

Z nešportnim vedenjem je sicer pozornost svetovne javnosti pritegnil aprila, ko je - tedaj še v majici Bayerja - po pokalni tekmi z Bayernom preizkusil pesti z varnostnikom, ki njegovim prijateljem ni dovolil dostopa do garderobe, in mu zbil dva zoba. Resda se je po incidentu pokesal in opravičil, a je bilo klubsko vodstvo neomajno in ga je vrglo na cesto, doletele so ga tudi sankcije trimesečne prepovedi nastopanja.