Srbija in Albanija na nevtralnem igrišču in brez gledalcev?

Srbija in Albanija naj bi prekinjeno kvalifikacijsko tekmo igrali na nevtralnem igrišču, poročajo Večerne novosti.

Objavljeno
17. oktober 2014 13.07
Serbia Albania Euro Soccer
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Beograd - Pri srbskem časopisu Večerne novosti so iz vira blizu Evropske nogometne zveze (Uefa) izvedeli, da bosta reprezentanci Srbije in Albanije še enkrat odigrali prekinjeno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, a tokrat na nevtralnem igrišču in brez gledalcev.

Evropska nogometna zveza bo svojo uradno odločitev sporočila 23. oktobra, ko bo tričlanska komisija objavila kazni za obe nacionalni zvezi. Srbski se očitajo navijaški izgredi, metanje bakel in drugih predmetov na igrišče, uporabo laserja, vdor navijačev na teren in slaba organizacija tekme, albanski pa politični navijaški transparent in zavrnitev zahteve po nadaljevanju tekme.

Torkova kvalifikacijska tekma v Beogradu je bila prekinjena v prvem polčasu, ko je nad štadionom zaokrožilo daljinsko vodeno letalo, ki je nosilo zemljevid »velike albanije« in portreta albanskih nacionalističnih voditeljev Ismaila Qemalija in Ise Boletinima. Po tem so nastali neredi in glavnemu sodniku Martinu Atkinsonu v 41. minuti ni preostalo drugega, kot da prekine tekmo.

Policija je zaenkrat je policija kaznovala le enega navijača, drugim bodo sodili v naslednjih dneh. V incident je bil znova udeležen srbski navijač Ivan Bogdanov, ki je bil eden od odgovornih že za nerede leta 2010 v Genovi, tokrat pa je bil eden od navijačev, ki so vdrli na teren in ogrožali albanske igralce.