Srce izdalo nekdanjega Newcastlovega branilca (VIDEO)

Bivši nogometni reprezentant Slonokoščene obale se je zgrudil med treningom na Kitajskem in preminil v 31. letu starosti.

Objavljeno
06. junij 2017 00.49
J. P.
J. P.

London - Nogometni svet žaluje za nekdanjim branilcem oziroma obrambno usmerjenim zveznim igralcem Newcastla in reprezentantom Slonokoščene obale Cheickom Tiotejem, ki je v komaj 31. letu starosti preminil za posledicami zastoja srca. Nesrečnik je doživel srčni napad na Kitajskem med treningom njegovega zadnjega delodajalca, moštva Beijing Enterprises. 

Tiote, ki se je v novo nogometno meko, na Kitajsko, iz Newcastla, ki mu je bil zvest od leta 2010 in za katerega je odigral 139 ligaških dvobojev, preselil letošnjega februarja, je omedlel in se zgrudil med pripravami, kljub takojšnjemu posredovanju zdravniške službe, ki ga je prepeljala v bolnišnico, pa mu ni bilo mogoče več pomagati. 

»Z najglobljo žalostjo sem sprejel to tragično novico. Odkar sem ga poznal, je bil pravi profesionalec, predan in zavzet, predvsem pa velik človek. V teh težkih trenutkih smo v mislih z njegovo družino in prijatelji,« je pretresen sporočil Newcastlov trener Rafa Benitez. Tiote se je v srca navijačev vtisnil v sezoni 2010/11, ko je v 87. minuti postavil končni izid 4:4 v dvoboju z Arsenalom, ki je vodil že s 4:0. To je bil, zanimivo, njegov edini zadetek v premier league.