Štajerska akcija za nogometno literaturo

Na sinočnjem gostovanju Maribora pri Schalkeju sta si najvišjo oceno prislužila Jasmin Handanović in Damjan Bohar.

Objavljeno
01. oktober 2014 11.49
FBL-EUR-C1-SCHALKE-MARIBOR
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Jasmin Handanović (7): Nanizal je več parad kot politični vrh v Severni Koreji, posledično vlival samozavest soigralcem. Julian Draxler mu je pri golu zakril vidni kot, zato se ni pravočasno vrgel na žogo.

Aleš Mejač (6): Draxlerja je dobro ustavil, kar mu je očitno pobralo veliko moči, zato ga v napadalnih akcijah skoraj nismo videli.

Marko Šuler (6,5): Tik pred koncem prvega polčasa je blokiral strel, pri katerem so mnogi že videli žogo v mreži. Več uspešnih diagonalnih podaj. Med porumenele je poslal Filipovića.

Aleksander Rajčević (6,5): Neopazen, kar je običajno pohvalno za štoperja. Ob tem je zbral več uspešnih skokov v obrambi.

Mitja Viler (6,5): Kaj bi dali Brazilci za takšne podaje Marcela na mundialu, s kakršno je »Vili« poslal v ogenj Boharja! Igral je zelo visoko, sodeloval pri treh nevarnih akcijah gostov, Ayhana pa je pojedel kot kebab. Res pa je »podal« tudi za gol Huntelaarja.

Damjan Bohar (7): Nenehno aktiven, dvojna podaja z Vršičem in Vilerjem za gol pa sodi v nogometno literaturo. Uf, kako močno je opozoril nase 80-milijonski nemški trg.

Željko Filipović (6,5): Morda neviden, toda oddal je veliko natančnih žog in storil nekaj koristnih prekrškov.

Aleš Mertelj (6): V prvem polčasu je med vsemi gosti pretekel največ (5884 m), občasno je kot klop pazil na Draxlerja. V 5. minuti je izgubil dvoboj, ki mu je sledila priložnost za Huntelaarja.

Dare Vršič (6):
V prvem polčasu je sledil ritmu, nato ne več. Škoda, ker v 11. minuti ni ponovil podviga izpred treh let, ko je s polovice igrišča premagal Srbe.

Agim Ibraimi (6): Morda celo najbolj razigran in motiviran med Štajerci, toda hkrati neučinkovit. Oba prosta strela z 20 m je poslal v živi zid, v 75. minuti pa je zgrešil žogo po lepi podaji Mendyja.

Tavares (6,5): Marsikdo bi mu očital nevidno vlogo v napadu. Toda igral je kot pravi kapetan: garal je kot vol, nase pa vezal po dva igralca. Med vsemi Štajerci je pretekel največ – 11.334 metrov!

Ante Šimundža (6,5):
Vnovič je izbral odlično taktiko, s katero je onemogočil Nemce. Medtem ko je proti Sportingu usodno okleval z menjavami, je sinoči pravočasno zamenjal najbolj utrujene.