Stara dama šestič zapored z nedotaknjeno mrežo (VIDEO)

Za zmago Juventusa že na prvi polfinalni tekmi lige prvakov v Monacu (2:0) zaslužna naveza Dani Alves-Gonzalo Higuain.

Objavljeno
04. maj 2017 00.53
FBL-EUR-C1-MONACO-JUVENTUS
J. P.
J. P.

Monaco - Dva mata v dveh potezah v režiji podajalca Danija Alvesa in strelca Gonzala Higuaina, po eden v vsakem polčasu - in nogometaši Juventusa so na pragu velikega finala lige prvakov. Že na gostovanju v Monacu so se namreč veselili zmage z 2:0, a imeli tudi kar nekaj sreče, da so mrežo ohranili nedotaknjeno, Gigi Buffon je moral namreč posredovati šestkrat, nazadnje v poslednjih izdihljajih, ko je poskus Valera Germaina ukrotil s konicami prstov. Stara dama jo je tako že šestič zapovrstjo v elitnem evropskem klubskem tekmovanju odnesla brez prejetega zadetka, nazadnje se je njena mreža zatresla lanskega 22. novembra na gostovanju v Sevilli. Povratni obračun bo prihodnji torek v Torinu.

Prvič v tem koledarskem letu se je zgodilo, da Monacov komaj polnoletni čudežni deček Kylian Mbappe ni zatresel nasprotnikove mreže v ligi prvakov, v prejšnjih štirih poskusih je bil namreč uspešen petkrat, zatajil pa ni na niti eni tekmi. Niti nocoj ni bil daleč od novega podviga, a je v 16. minuti njegovo mojstrovino debeli dve desetletji starejši Buffon mukoma ubranil. Enako se je v drugem polčasu zgodilo ob priložnostih Radamela Falcaa in Bernarda Silve, medtem ko je bil pri Juventusu v 54. minuti najbližje še tretjemu zadetku Claudio Marchisio, ki se je znašel iz oči v oči z Danijelom Subašićem, ki pa je njegovo namero dobro prebral.

Zmaga brez prejetega gola je bila še posebej sladka za superveterana Buffona, za katerega je bila to že jubilejna stota odigrana tekma v ligi prvakov. Doslej je prejel 93 zadetkov, vpisal 47 zmag, 28 neodločenih izidov in 25 porazov, v 44 poskusih pa ohranil mrežo nedotaknjeno. Postal je šele drugi Italijan po Paolu Maldiniju, ki je stotico v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju dosegel v majici zgolj enega kluba. V napadu pa je 29-letni Argentinec Higuain prekinil sedem obračunov dolgo strelsko sušo v izločilnih bojih lige prvakov, medtem ko je 33-letni Brazilec Dani Alves prvič v karieri dvakrat podal za zadetek v enem dvoboju te ravni tekmovanja. 

MONACO : JUVENTUS 0:2 (0:1)

Gonzalo Higuain 29., 59.