Stevanović: Moskva boljša izbira za družino

Sonce na Gorenjskem: nogometni reprezentanti končno v Kranju. Deževali le goli. Tudi o začetnih 11.

Objavljeno
04. september 2014 02.49
Trening slovenske nogometne reprezentance 17.novembra 2013
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Kranj – Srečko Katanec ni okleval, dobro je izkoristil včerajšnji dan, ko je na Gorenjskem naposled posijalo sonce. Fantom, ki jih pripravlja za kvalifikacijsko tekmo z Estonijo, je na štadionu Triglava odmeril uro in 50 minut dolg trening, na katerem so deževali le goli.

Sončno nebo, atletski trening in otroci med vadbo so reprezentantom ob prihodu na štadion Triglava pričarali pravi živžav, toda Boštjan Cesar in druščina se niso pustili motiti. Med skoraj dveurno akcijo je Srečko Katanec že začel uigravati igro na majhnem prostoru in podaje s čim manj dotiki, interne tekme štirih ekip pa so že navrgle nekaj selektorjevih kadrovskih dilem pred naslednjimi dnevi, kot so Iličić ali Birsa (slednji je igral tudi v sredini, »Jojo« pa predvsem na levem krilu), Viler ali Struna, Maroh ali Samardžić, Ljubijankić ali Matavž in še nekatere. Fantje so bili kar učinkoviti, med strelce se je vpisalo deset različnih imen, največ, tri gole, je zabil Kölnov adut Mišo Brečko. Predzadnji gol je dal Dalibor Stevanović, eden od številnih zveznih igralcev, ki jih je tokrat na zbor povabil Katanec.

»Prav je, da v reprezentanci vlada konkurenca. Selektor nam je že na sestanku sporočil, da bo na treningih rotiral zasedbo in tudi po ogledu današnje tekme Estonije s Švedsko bo še bolje vedel, kakšne tipe igralcev bo potreboval. Pomembno je le, da se bomo vrnili iz Talina bogatejši za tri točke,« je zatrdil Stevanović, ki se je avgusta preselil v Moskvo. Na mizi je imel konkretni ponudbi iz Rusije in Turčije, odločil se je za prvo in prestopil v moskovski klub Torpedo, v katerem je takoj začel igrati na tekmah.

»Nisem okleval in z odhodom v Moskvo sem naredil pravo potezo. Moskva je bila predvsem boljša izbira za družino. Gre za veliko mesto, ki premore neposredno letalsko povezavo z Ljubljano, imeli pa smo tudi boljše možnosti pri izbiri vrtca in šole,« je pojasnil Stevanović, ki ga v ruski metropoli moti le nenehna in neverjetna gneča.

Torpedo je dobro organiziran klub, ki resda ne more tekmovati z Zenitom, CSKA in drugimi moskovskimi klubi. »Ah, ti imajo 'neomejene' proračune, vsi drugi pa se lahko borimo za položaje od 6. mesta navzdol. Naš cilj je obstanek v premier ligi, v naslednji sezoni pa bomo videli, kako naprej,« je pojasnil Stevanović.

Rusi državnega prvenstva resda ne spremljajo tako strastno kot navijači v zahodni Evropi, mundial, ki bo leta 2018 gostoval prav v Rusiji, pa že pomeni temo številka 1. »V zadnjih dneh so govorili o odprtju Spartakovega štadiona, prvega, ki je že dokončan za SP. Menda je najsodobnejši na svetu, spoznal pa ga bom takoj po vrnitvi iz Estonije, saj Torpedo v naslednjem kolu gostuje pri Spartaku,« je izpostavil Stevanović, ki verjame v dober začetek kvalifikacij v Talinu. »Estonci so zelo čvrsti, toda mi smo enostavno boljši,« je dodal.