Stojanović na klopi Liersa

Nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović je prevzel mesto trenerja belgijskega prvoligaša Liersa.

Objavljeno
06. september 2014 00.12
šipič NOGOMET SLO SVICA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Lierse - Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović ima po turbulentni trenerski epizodi pri Crveni Zvezdi nov klub, in sicer bo v novi sezoni sedel na klopi belgijskega prvoligaša Liersa.

44-letni nekdanji trener Domžal, Celja in Crvene Zvezde bo novemu delodajalcu skušal pomagati pobegniti z zadnjega mesta prvenstvene lestvice, kjer Lierse leži po slabem začetku nove sezone. Na mestu trenerja je Stojanović zamenjal nekdanjega vratarja nizozemske reprezentance Stanleya Menza.

»V veliko čast si lahko štejem, da sem trener kluba s takšno tradicijo in strastnimi navijači. Prepričala sta me vizija kluba in podoben pogled na nogomet, ki ga deliva z direktorjem kluba. Trenutno ekipa ni v najboljšem položaju, a bomo naredili vse, da popravimo uvrstitev,« je številnim belgijskim novinarjem obljubil Stojanović, ki se bo prvič v trenerski karieri očitno moral boriti za obstanek.

Slave se v Belgijo seli z dobro popotnico, saj je beograjsko Crveno Zvezdo lani popeljal do naslova državnega prvaka, ki so ga rdeče-beli na Marakano prinesli po dolgih šestih sušnih letih. Zaradi neurejenih razmer v klubu je Stojanović Beograd vseeno zapustil, sedaj pa končno našel nov izziv v svoji uspešni trenerski klubski karieri. Pri štirikratnem belgijskem prvaku se mu bo pridružil tudi Miloš Kostić, s katerim je sodeloval že pri Zvezdi.