Stojanović zadovoljen s pristopom reprezentantov

Slovenski nogometni reprezentanje so že opravili prve treninge z novim selektorjem Slavišo Stojanovićem.

Objavljeno
11. november 2011 14.31
Posodobljeno
11. november 2011 15.14
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ptuj - Slovenska nogometna reprezentanca se v stalni bazi na Ptuju pripravlja na prvo tekmo pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanović. Ta bo svoj krst doživel v torek, 15. novembra, v Stožicah, na prijateljski tekmi proti reprezentanci ZDA.

Stojanović je reprezentante doslej vodil na treh treningih, s katerimi je zelo zadovoljen. »Vsi igralci so pravi profesionalci in dosledno izpolnjujejo vse naloge. Tako je od samega zbora na igrišču, med celotnim treningom, pa vse do konca. Zaenkrat imamo nekaj težav, v ekipi zaradi poškodbe ne bo Mateja Mavriča, zbolel je tudi Mišo Brečko, ampak drugače je v redu. Danes bomo trenirali tudi brez Jasmina Handanovića in Aleša Mertlja, ki se pripravljata z Mariborom. Gremo korak za korakom, kot sem rekel, igralci izpolnjujejo naloge in moje delo je bistveno olajšano,« je povedal na novinarski konferenci.

Kdo bo novi kapetan?

Menjava selektorja očitno ni vplivala na pozitivno vzdušje v ekipi, čeprav ta ob odsotnosti Roberta Korena še vedno ostaja brez kapetana. »O tem še nisem razmišljal. Izbral ga bom sam, imamo še nekaj časa, da se odločimo, do torka ga bomo že imenovali. V torek igramo proti eni zelo kakovostni reprezentanci, pripravili se bomo maksimalno. Tudi na drugi strani bo pristop podoben. Nekaj posnetkov nasprotnika smo si že ogledali, nekaj si jih še bomo. Ekipo pripravljam v želji po zmagi,« je še povedal Stojanović.

Igralci se ta čas s selektorjem šele spoznavajo, vseeno pa že optimistično pričakujejo prvo tekmo. »Nisem tukaj, da bi ocenjeval selektorja. Sam pač igram in to je šele začetek nekega obdobja. Treniramo dobro, bomo videli kaj bo prinesel čas,« je na Ptuju povedal Bojan Jokič, ki sicer igra pri Chievu. V italijanski ekipi je tudi Američan Michael Bradley, ki bo v torek njegov nasprotnik. »Res je, pogovarjal sem se z njim, dal nam je tudi gol v Afriki. V šali sem mu dejal, naj v torek ne prihaja na mojo stran, naj se raje drži bolj desne,« je še dejal Jokič.

Ekipa se bo med vikendom preselila na Brdo, kjer bo trening potekal v ponedeljek, nato pa bo moštvo znova zamenjalo bazo, saj ima igrišče na Gorenjskem nekoliko slabšo travnato površino, ampak zaenkrat še ni znano kam, piše STA.