Stojić čakal in dočakal, da Pušnik ni več trener

Po pol leta sta se vodilni klub slovenskega nogometnega prvenstva Olimpija in Korošec razšla.

Objavljeno
15. december 2015 22.26
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Marijan Pušnik ni več trener NK Olimpija Ljubljana. To je bila včeraj najudarnejša športna vest, ki se je po čivku časnika Delo popoldne bliskovito razširila po vsej državi. Dobri dve uri po objavi so jo potrdili tudi v klubu.

Pušnik je preteklost, kdo je prihodnost, še ni znano. Korošec je za seboj pustil viden pečat, v Stožice je vrnil navijače, v Ljubljano šampionski duh, Maribor je premagal in pustil za hrbtom, edini spodrsljaj pa je bil resda tekmovalen in neprijeten, slovo od pokalnega tekmovanja v osmini finala proti Celju.

Olimpijin ritem je v dnevih po krški zaušnici dobil celo pospešek v primerjavi s klavrnim koncem zadnjega tekmovalnega dejanja v morda prelomnem letu 2015. Morda? Kar je bilo še pred dobrima dvema tednoma domala odločeno, da bo namreč Olimpija po petih zaporednih zmagoslavjih Maribora osvojila svoj prvi naslov državnega prvaka, odkar je vstala od »mrtvih« po bridkem koncu nekdanje Olimpije leta 2005, zdaj ni več. Le tri točke prednosti pred branilcem naslova, ki je z menjavo na trenerskem stolčku – namesto Anteja Šimundže je prišel Krunoslav Jurčić – krepko obrnil krivuljo uspehov navzgor, so bistveno manj, kot je kazalo dve tretjini »jeseni«.

Da zadnji hud spodrsljaj v Krškem še ni pomenil Olimpijinega vrhunca mini krize v zadnjih treh tekmah, v katerih je kolikor toliko trdne temelje pošteno zamajala tudi sicer rekordna prodaja najboljšega strelca Andraža Šporarja, je bila javna skrivnost. Olimpija je po zadnjem derbiju v štirih tekmah zapravila visoko prednost osmih točk, del igralcev, med njimi tudi najmočnejši, a silno nepredvidljivi adut Ezekiel Henty ni zmogel nadomestiti odsotnosti že odhajajočega kapetana Šporarja. Gorivo na ogenj je nenehno s svojimi vpadi v slačilnico in narekovanjem svojih taktično-kadrovskih rešitev prilival še Ranko Stojić. Tudi zato je bilo treba počakati na zadnjo potezo, ki jo je moral vendarle povleči najodgovornejši mož v športnem ustroju zeleno-belih, 56-letni športni direktor. Na pravo priložnost je čakal vse od junijskega ustoličenja 55-letnega Korošca za trenerja, potem ko zaradi pritiska javnosti ni zmogel na trenersko klop postaviti svojega izbranca iz Srbije. In jo dočakal v Krškem. Stojić je po predhodni privolitvi predsednika Milana Mandarića, ki je že v ZDA, Pušnika razrešil.

Ne klub ne trener pričakovano nista zlivala gnojnice drug na drugega. Za javnost sta se sporazumno razšla brez zamer in z lepimi željami za prihodnost.

»Gospodu Pušniku se iskreno zahvaljujemo za vse, kar je storil za klub v minulih šestih mesecih. Njegov doprinos k uspehom Olimpije in trenutnemu prvemu mestu na prvenstveni razpredelnici je več kot očiten. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče in uspehov,« se je Pušniku zahvalila Olimpija.

»Zahvaljujem se predsedniku Milanu Mandariću za izkazano zaupanje, upravi, strokovnemu vodstvu in sodelavcem pa za dobro sodelovanje. Predvsem pa bi se rad zahvalil navijačem za vrnitev na štadion in odlično spodbujanje moštva. Vesel sem, da se klub nahaja na prvem mestu ... in na koncu ostalo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice,« pa je med drugim vrnil lepe želje razrešeni trener.