Študentski nogometni derbi Ljubljančanom

Mariborski stadion Ljudski vrt je danes gostil tradicionalni univerzitetni derbi med reprezentancama Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani.

Objavljeno
06. junij 2017 23.51
*mpi* NOGOMET
A. V., STA
A. V., STA
Maribor - Mariborski stadion Ljudski vrt je danes gostil tradicionalni univerzitetni derbi med reprezentancama Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani. Zmaga je tokrat sredi Ljudskega vrta pripadla reprezentanci Univerze v Ljubljani, ki je zmago slavila s končnim rezultatom 3:1.

Tradicionalnega, tokrat že petega nogometnega derbija, so se med drugim udeležili predstavniki Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani, Nogometne zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije, Slovenske univerzitetne športne zveze in številni drugi navdušenci nogometa. V polčasu tekme se je predstavila študentska ultimate frizbi ekipa Univerze v Mariboru.

V preteklih štirih tekmah sta se dve končali z remijem, po enkrat pa se je zmage veselila vsaka od ekip. Za ljubljanske študente je tokrat trikrat zadel Jaka Corn (18. minuta, 26., 39.), medtem ko je za Mariborčane častni zadetek v 84. minuti po enajstmetrovki prispeval Borut Semler.