Sturridge podaljšal z Liverpoolom

Angleški reprezentant Daniel Sturridge je podpisal novo dolgoročno pogodbo z Liverpoolom.

Objavljeno
04. oktober 2014 13.37
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Liverpool - Iz uprave enega najtrofejnejših angleških klubov Liverpoola so danes sporočili, da so podaljšali pogodbo z odličnim napadalcem Danielom Sturridgem. 25-letnik je po poročanju angleških medijev podpisal pogodbo, ki velja vse do leta 2019.

Sturridge je bil poleg Suareza lani najnevarnejši napadalec v vrstah rdečih, ki jim je dolgo kazalo celo na naslov angleškega prvaka, a so se na koncu morali zadovoljiti z drugim mestom. V dobri sezoni in pol, kolikor 25-letnik igra na Anfieldu, je agilni napadalec na 52 tekmah dosegel kar 36 golov, zato je bilo podaljšanje njegove pogodbe prioriteta vodstva Liverpoola. Tudi Sturridge pa je po neuspešnem dokazovanju pri Manchester Cityju in Chelseaju v Liverpoolu našel sredino, ki mu ustreza.

»Občutki so čudoviti. Danes je zame velik, velik dan, saj sem se zavezal, da bom temu klubu namenil moja najboljša nogometna leta, ki šele prihajajo, Hvaležen sem za to priložnost in tu se dobro počutim, zato je bila to vseeno zame lahka odločitev,« je dejal napadalec, ki se je z odličnimi nastopi v dresu redsov ustalil tudi v izbrani vrsti Anglije.

Reprezentanca treh levov je nasprotnica Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 in bo svoji naslednji dve kvalifikacijski tekmi igrala proti Estoniji in San Marinu. Na njih se bo morala znajti brez Sturridga, ki še ni stoodstotno pripravljen po poškodbi, zato ga selektor Roy Hodgson ni uvrstil na svoj seznam.