Suarez bo v rodnem Saltu dobil svoj kip

Urugvajskega napadalca Luisa Suareza je doletela posebna čast, saj mu bodo v rojstnem mestu Salto postavili kip.

Objavljeno
29. november 2015 09.03
Posodobljeno
29. november 2015 09.35

Salto - Odlični urugvajski napadalec Luis Suarez, ki navdušuje v dresu Barcelone, bo v svojem rojstnem mestu Salto dobil svoj kip, ki ga bodo odkrili 18. decembra.

Suarezov kip bo ustavil Alberto Morales Saravia, ki je razkril, kako bo izgledalo njegovo delo. Suarez bo oblečen v dres urugvajske reprezentance, levo roko bo imel ob telesu, desno pa dvignjeno in z iztegnjenimi tremi prsti. Gre za napadalčevo prepoznavno gesto ob proslavljanju golov. Kip bo težak približno šestdeset kilogramov.

Urugvajski kipar je pojasnil, da bo imel težko delo: »Nismo ga želeli nadlegovati, zato imam le podatke o njegovi višini. Moje delo tako ne bo lahko, saj se bom moral večinoma zanašati na njegove fotografije. Če bi želel narediti podoben kip, kot ga ima Cristiano Ronaldo, bi moral Suareza izmeriti od glave do pet,« je povedal Saravia.

Luis Suarez je bil zelo počaščen ob novici, da bo dobil svoj kip, hkrati pa je sporočil, da se zaradi klubskih obveznosti ne bo mogel udeležiti svečanega odkritja.

28-letni napadalec je svojo kariero začel leta 2005 pri Nacionalu, leta 2006 se je pridružil Groningenu, leto kasneje je sledil odhod k Liverpoolu, lani pa se je odločil za prihod k Barceloni. Prestop je bil zadetek v polno, saj je na 63 tekmah dosegel 43 golov, z njimi pa je osvojil že štiri lovorike (špansko prvenstvo, liga prvakov, španski pokal, evropski superpokal).