Sunderlandov Belgijec Denayer se je spozabil (VIDEO)

Po vrnitvi v domovino je bil udeležen v uličnem pretepu, zgražanje javnosti si je nakopal z brco v glavo ležeče žrtve.

Objavljeno
24. maj 2017 18.21
Jason Denayer
J. P.
J. P.

Ljubljana - Mladi belgijski nogometni branilec Jason Denayer, formalno član Manchester Cityja, ki pa se že tri sezone kot posojen igralec kali pri drugih klubih (v pretekli denimo pri Sunderlandu, ki se je poslovil od angleške elite), se je po vrnitvi v domovino znašel v središču pozornosti, toda ne v športnih prispevkih, temveč v črni kroniki.

Bruseljski Le Capitale je namreč objavil posnetek brutalnega uličnega pretepa, v katerem je kot glavni »eksekutor« sodeloval ravno v črno oblečeni Denayer, ki je žrtvi tudi zadal najtežji udarec - z brco v glavo, ko je bila že na tleh. S tem je tudi izzval številne kritike domače javnosti, a je hitro javno pojasnil, da se je vročekrvno odzval v obrambi.

»Iskreno obžalujem vpletenost v pretep, a nisem bil sam pobudnik zanj. Šel sem proti avtomobilu, ko sem zaslišal krik. Stekel sem tja in videl, kako nekdo mikasti mojega prijatelja. Bil je v nevarnosti, moral sem ga zaščititi,« je svoje videnje incidenta pojasnil Denayer, sicer tudi občasni belgijski reprezentant in nekdanji nepogrešlijiv člen mlajših selekcij.