Super forma: Novagol zabil nova dva gola

Köln in Hannover sta v petek zvečer odprla 26. krog nemške bundeslige, v domačem moštvu sta vso tekmo odigrala slovenska reprezentanta Milivoje Novakovič in Mišo Brečko. Novakovič je za zmago »kozličkov« s 4:0 tokrat prispeval dva zadetka.

Objavljeno
12. marec 2011 00.22
Rok Tamše, delo.si
Rok Tamše, delo.si
Köln - Gostje iz Hannovra so bili na začetku podjetnejši in imeli rahlo pobudo, toda rdeči so se kmalu otresli pritiska, prvi gol je v 36. minuti dosegel Petit, drugega pa za nekoliko mirnejše nadaljevanje Lukas Podolski v 60. minuti.

V končnici tekme je na sceno stopil prvi golgeter Slovenije. V 81. minuti je Novakovič pospravil žogo v mrežo gostov po lepi podaji Podolskega, v 89. minuti pa je postavil še piko na i, potem ko je po podaji Adila Chihija dosegel zadetek kar z ramenom.

Köln je dosegel šesto zaporedno zmago na domačem štadionu, kar je njihov najboljši zmagoviti niz pred svojimi navijači v zadnjih 24 letih. Pomembneje kot to pa je, da se je zdaj oddaljil od nevarnih mest, ki vodijo v drugo ligo.

Moštvo Novakoviča in Brečka je zdaj na desetem mestu lestvice z 32 točkami, kar je sedem točk več od še ogroženih z drugo ligo Stuttgarta in Kaiserslauterna, ki pa imata resda tekmo manj (prvi tokrat gostuje pri St. Pauliju, drugi pa gosti Freiburg).

Milivoje Novakovič si na lestvici najboljših strelcev bundeslige ta čas deli peto mesto z 11 goli. Toliko sta jih med drugim dosegla tudi Raul (Schalke) in kolega iz napada Podolski. V vodstvu je Bayernov Mario Gomez z 18 zadetki.

Takšna strelska forma Novagola je več kot lepa napoved nove tekme v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012, ko bo Slovenija 25. marca na štadionu v Stožicah gostila italijo.