Tavares odslej slovenski državljan

Nogometaš Maribora Marcos Tavares je s slovesno prisego dobil slovensko državljanstvo, danes ga že čaka nov potni list.

Objavljeno
18. september 2013 13.36
pigac/Marcos Tavares
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares je v ponedeljek - po več kot petih letih bivanja pri nas - postal slovenski državljan. Odkar se je Brazilec leta 2008 preselil v Maribor, se je vseskozi aktivno učil slovenščino in predvčerajšnjim s slovesno prisego potrdil prevzem državljanstva, danes pa ga na upravni enoti čaka tudi nov potni list.

Tavares tako v jutrišnjem štartu nove sezone evropske lige, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Rubin Kazan, prvič ne bo več branil vijoličastih barv kot tujec. »Zelo sem vesel, težko opišem občutke. Na ta trenutek sem čakal pet let in pol, zame je kot čudež. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, bog mi je pomagal. Zdaj bo vse lažje, to je velik in pomemben korak v mojem življenju. Tudi žena in družina delita z mano to popolno veselje, skupaj smo se odločili, da bomo tudi po koncu kariere živeli v Mariboru,« se je smejalo 29-letnemu v Porto Alegreju rojenemu napadalcu, ki je v dosedanjih 256 uradnih tekmah v dresu slovenskega prvaka dosegel 108 golov.

»Tri dni sem vadil branje prisege v slovenščini, kolega mi je posnel besedilo, ki sem ga temeljito preposlušal in prišel pripravljen. Nekaj treme je bilo, a sem dobro opravil. Še gospa na občini me je pohvalila, da sem lepo in pravilno prebral prisego. Prvi slovenski papirji so že v mojih rokah, čakam le še na potni list. Jutri bom že igral kot Slovenec,« je dodal Marcos magno Morales Tavares.