Terry kaznovan s prepovedjo nastopa na štirih tekmah

Angleška nogometna zveza je nogometaša Chelseaja Johna Terryja spoznala za krivega verbalnega napada na Antona Ferdinanda.

Objavljeno
27. september 2012 18.34
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Nogometaš evropskega prvaka Chelseaja, ki ga je sodišče v londonskem Westminstru oprostilo rasističnih opazk v primeru spora z Antonom Ferdinandom, je bil danes za isti incident kaznovan s strani Angleške nogometne zveze (FA).

Ta je kapetana londonske ekipe kaznovala s prepovedjo nastopa na štirih tekmah, poleg tega pa bo moral plačati še 276 tisoč evrov. Pri Chelseaju so na uradni strani zapisali, da spoštujejo odločitev FA, vendar primera ne bodo komentirali, saj se branilec v naslednjih 14 dneh lahko pritoži na kazen.

Terryjeva morebitna pritožba lahko spremeni višino kazni, zato angleški nogometaš le-te še ne bo začel prestajati nemudoma in bo lahko igral na tekmi naslednjega kola, ko bo s soigralci gostoval pri Arsenalu. Nekdanji angleški reprezentant je sicer že zaprosil za pisno obrazložitev kazni, ko pa bo to prebral, se bo odločil, ali se bo na kazen tudi pritožil.

Anton Ferdinand, ki naj bi ga Terry žalil na lanski oktobrski prvenstveni tekmi, še ni pozabil na incident, saj se pred slabima dvema tednoma na ligaški tekmi ni želel rokovati niti s Terryjem niti z Ashleyjem Colom, ki je junija pričal v prid kapetana Chelseaja.