Težka skupina za slovenske nogometašice

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti na Švedskem bodo Slovenke igrale v skupini 6 skupaj z Anglijo, Nizozemsko, Srbijo in Hrvaško. Uvrstitev na prvenstvo bo vse prej kot lahka, saj so na mednarodni jakostni lestvici od omenjenih reprezentac za našimi zgolj Hrvatice.

Objavljeno
14. marec 2011 22.07
V.B., delo.si
V.B., delo.si
Nyon - Danes so v Nyonu v Švici izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo nogometašic, ki bo leta 2013 na Švedskem. Slovenska ženska reprezentanca na žrebu pretirane sreče ni imela, saj je pristala v skupini 6 skupaj z izbranimi vrstami Anglije, Nizozemske, Srbije in Hrvaške.

Na prvenstvo se bo poleg domačink, ki so kot gostiteljice na prvenstvo uvrščene neposredno, skozi kvalifikacije uvrstilo še enajst ekip. Te si bodo uvrstitev izborile skozi kvalifikacije. Neposredno napredovanje čaka zmagovalke sedmih skupin in najboljšo drugouvrščeno ekipo. Ostalih šest drugouvrščenih ekip se bo za tri preostala mesta pomerilo v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenke se bodo skozi kvalifikacijsko sito težko prebile, saj so na lestvici Mednarodne nogometne zveze za nami uvrščene zgolj Hrvatice. Slovenke se trenutno nahajajo na 60. mestu, Anglija je na 10., Nizozemska na 15., Srbija na 45., Hrvaška pa na 65. mestu.

Sicer pa bodo naslov branile Nemke, ki so osvojile skoraj neverjetnih pet prvenstev stare celine zapored.