Timoščuk: Slovenija ni bila slabša od Anglije in Švice

Ukrajinski nogometaš Anatolij Timoščuk je za Slovenijo dejal, da je v kvalifikacijah pokazala visoko raven igre.

Objavljeno
12. november 2015 17.34
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Lvov - V slovenskem in ukrajinskem taboru odštevajo dneve do prve tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2016, ki bo v soboto v Lvovu.

Člani slovenske reprezentance so dobro razpoloženi pred prihajajočima tekmama in verjamejo, da so sposobni ustaviti ukrajinskega zvezdnika Jevgenija Konopljanko.

Tudi Ukrajinci so podrobno analizirali slovenske nogometaše. Kot je pojasnil ukrajinski veteran Anatolij Timoščuk, bo moral s soigralci še posebej paziti na tri igralce: »Samir Handanović, Kevin Kampl in Milivoje Novaković so igralci, ki določajo igro Slovenije v različnih linijah. V bistvu me spominja na Slovaško. Njena igra temelji na organizaciji obrambe, ima karakter, ekipni duh in borbenost.«

36-letni član Kairata iz Almatyja si je ogledal nekaj kvalifikacijskih tekem slovenske reprezentance, o njej pa govori z izbranimi besedami: »Ekipa se bori na vsaki tekmi. V kvalifikacijski skupini je bila trd tekmec vsakomur. Gledal sem igro Slovenije v kvalifikacijah in lahko rečem, da nikakor ni bila slabša od Anglije in Švice. Slovenci so pokazali visoko raven igre.«

Ukrajinci ne smejo razmišljati o maščevanju

Timoščuk je nadaljeval, da je v Ukrajini še kako živ spomin na leto 1999, ko se je reprezentanca uvrstila v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2000, tam pa je morala priznati premoč Slovencem z 2:3. Ukrajinci tokrat ne smejo razmišljati o maščevanju za ta izpad: »To bo naš izziv. Da ne razmišljamo o tem kot o maščevanju, ampak o končnem razpletu. Obe ekipi poznata slabosti in prednosti tekmeca, se zavedata pomembnosti tekem in odgovornosti za rezultat. Verjamemo vase in smo osredotočeni ne na 100 odstotkov, temveč na 110 odstotkov.«

Ukrajinski vezist, ki je v teh kvalifikacijah odigral štiri tekme, je za konec opisal stanje v reprezentanci: »Vsak dan vadimo z dobro voljo, vsi igralci so odlično pripravljeni, tako fizično kot psihološko. To je treba zadržati tudi za ti dve tekmi. Medtem pa se moramo še malce bolj povezati, da se bomo bolje razumeli na igrišču. Pokazati moramo popolno zavezanost cilju in doseči želene rezultate,« je zaključil Timoščuk.

Slovenci v petek v Lvov

Slovenski nogometaši so danes na Brdu opravili še zadnji trening pred odhodom v Lvov, ki bo v soboto gostil kvalifikacijsko tekmo.

Varovanci Srečka Katanca se bodo v Lvov odpravili jutri in tam v poznih popoldanskih urah opravili tudi prvi trening. Sobotna tekma se bo začela ob 18. uri po slovenskem času.