To je Slovenija za Francijo

Tekmi s Švico in Litvo sta pokazali drugi obraz Slovenije. Bistveno boljšega v primerjavi s prvo tekmo proti Estoniji.

Objavljeno
13. oktober 2014 07.57
FBL-EURO-2016-LTU-SVN
Miloš Rus
Miloš Rus
Slovenija je šla v tekmo v vlogi favoritinje in to vlogo je uspešno in suvereno izpeljala. To mi je bilo všeč. Razen 10 minut tekmecem nismo dovolili veliko. Taktično in tehnično smo bili veliko boljši in Litovcem nismo dali kančka upanja.

Tekmi s Švico in Litvo sta pokazali drugi obraz Slovenije. Bistveno boljšega v primerjavi s prvo tekmo proti Estoniji. Je pozitivna. Za tako suvereno Slovenijo, kot je bila včeraj, disciplinirano in organizirano, kot je bila v četrtek, ni bojazni, da ne bi igrala v Franciji. Na euro bi se lahko uvrstila neposredno in ne preko dodatnih kvalifikacij. Švica me namreč ni prepričala. Da je kakovostna, ni dvoma, toda Slovenija ima moštvo, česar Švica še nima. Če bi ga imela, bi izkoristila priložnosti, ki jih je imela.

Srečko Katanec je sinoči začetno enajsterico izbral tako, da je ohranil moštveni duh, ki ga odlikujejo disicplina, organiziranost in agresivnost. S temi odlikami je padla Švica v drugem polčasu, ki je bil nekakšno sporočilo, da Slovenija zmore. Toda Kevin Kampl je tisti igralec, ki tudi v tej ekipi daje nekaj več in pomeni nekaj več. Sprva je bil statičen, potem pa je začel z gibanjem in menjavanjem položajev, ki jim Litovci niso bili kos. Kampl vzame žogo v svojem kazenskem prostoru, šprinta naprej, in tudi nazaj, če je treba, zleti po boku ali po sredini. Njegovim gibanjem brez žoge je resnično težko slediti, so nepredvidljivi. Tak je dvignil tudi soigralce. Z njim pride do izraza tudi Milivoje Novaković. Njegov občutek za gol je idealen v kombinaciji s Kamplovim načinom igre. Škoda je, da se mu ni oddolžil s podajo za gol.