»To je zmaga za vse, ki so trdili, da Rijeka ne more več!«

Matjaž Kek je na novinarski konferenci po slavju v pokalu proti Dinamu še enkrat izpostavil, kako ponosen je na svoje igralce.

Objavljeno
01. junij 2017 13.35
jer*Matjaž Kek, NK Rijeka
N. Gr.
N. Gr.

Varaždin -  Zmaga v finalu hrvaškega pokala proti Dinamu je bila pravljični zaključke izjemne, morda celo neponovljive sezone. Dinamo je padel s 3:1, Armada je v Varaždinu glasno slavila, zelo ponosen je bil tudi Matjaž Kek.

»Rijeka je povsem zasluženo dobila pravi finale, tekma je bila razburljiva, ambient pa prekrasen. Po soboti nas je marsikdo že odpisal, a so igralci še enkrat pokazali, da imajo pravi karakter in da so najboljši, ko je najbolj potrebno,« je v uvodu povedal Kek.

Njegovi igralci so se pobrali po sobotnem razočaranju, ko jih je na Maksimirju Dinamo premagal s 5:2, a je bil poraz tudi posledica dolgega tedna veselic v Kvarnerju, ki so si jih nogometaši Rijeke zaslužili s prvim naslovom državnega prvaka. 

Rijeko čakajo težki tedni v kvalifikacijah za ligo prvakov in pri oblikovanju kolektiva za naslednjo sezono, a bo naslednjih nekaj dni kljub temu še namenjenih slavju. Stisnjenih zob je Keku in Rijeki čestital tudi alfa in omega Dinama Zdravko Mamić, ki je ob tem zatrdil, da se takšno dvojno slavje ne bo nikoli več ponovilo.

»Po koncu prvenstva, po vsem tem slavju in vseh teh emocijah odigrati takšno tekmo je izjemno težko, zato moram igralcem dati največji možni kompliment. Normalno, da se je bilo težko resetirati in se zbrati za še eno tekmo, a najbolj pomembno je, da igralci sprejmejo tvojo idejo. To nas je pripeljalo do zmage. Veliko ljudi je trdilo, da je Rijeka na aparatih, da ne more več, pa smo spet pokazali našo trmo,« je bil vidno ponosen Kek.