Torres le še preteklost, Kop že opeva Suareza

Manchester United je zašel v rezultatsko krizo v najmanj primernem obdobju sezone, poraz na štadionu Anfield z 1:3 je že prvi znak za preplah v zasedbi sira Alexa Fergusona.

Objavljeno
07. marec 2011 14.13
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana - »Ta sezona za nas ni najboljša, zmaga nad Unitedom pa vendarle predstavlja enega od njenih vrhuncev,« je po skalpu »rdečih vragov« povedal Liverpoolov trener Kenny Dalglish. Manchester United je zašel v rezultatsko krizo v najmanj primernem obdobju sezone, poraz na štadionu Anfield z 1:3 je že prvi znak za preplah v zasedbi sira Alexa Fergusona.

Čeprav je Liverpool izpadel iz boja za angleški vrh še preden je nastopila koledarska jesen, mik derbijev največjih klubov v Angliji, tradicionalnih rivalov z reke Mersey, včeraj ni bil nič manjši. Tako domači »rdeči« kot gostujoči »rdeči vragi« so ta čas pri 18 naslovih angleškega prvaka, tako da utegne sezona 2010/11 postati zgodovinska - seveda v primeru končnega zmagoslavja ManUtd, ki ima zdaj le tri točke prednosti pred Arsenalom, a ima ta tekmo (Tottenham) manj.

Ni spoznal Kekovih fantov

Adutom škotskega plemiča Alexa Fergusona včeraj ni šlo najbolje od nog, načrte jim je prekrižala napadalna naveza Suarez-Kuyt. Nizozemski reprezentant Dirk Kuyt je zabil tri gole, toda na sloviti tribuni Kop, kjer se zbirajo najzvestejši privrženci Liverpoola, je odmevalo: »Luis Suarez.« Urugvajski as, eden od zvezdnikov svetovnega prvenstva v Južni Afriki - če ne bi Landon Donovan zabil gola Alžiriji v zadnji minuti tekme, bi ga spoznali tudi Kekovi fantje -, se je povsem vživel v vlogo prvega velemojstra žoge na Anfieldu. Gostujoče branilce je vrtel kot na ringlšpilu, tako reko sam je zrežiral dva gola Kuytu ... Suarez, ki se je v Liverpool preselil to zimo za 30 milijonov evrov, je hkrati popravil vtis o najboljših strelcih nizozemskega prvenstva (Afonso Alves, Mateja Kežman ...), ki so se izgubili na Otoku. Še več, kot je namignil eden od kolegov z Guardiana: »V Liverpoolu nihče več ne pogreša Fernanda Torresa!«

»To je bilo moje sanjsko popoldne. Vedno sem sanjal o 'hattricku', da pa ti to uspe proti Manchester Unitedu, je nekaj neverjetnega. No, brez Luisa Suareza mi ne bi uspelo,« je po tekmi povedal Dirk Kuyt. Zanimivo, Kuyt (Feyenoord) in Suarez (Ajax) prihajata iz največjih klubskih rivalov v Beneluksu. Pomemben odgovor so dobili tudi zahtevnejši poznavalci: Kenny Dalglish si zasluži dolgoročno priložnost. Sedanji trener Liverpoola, član slovite generacije iz osemdesetih let, je očitno »pravi«, kot menijo navijači. Dilema je namreč še kako pomembna, saj bo klub poleti morda začel pisati novo (uspešno) zgodbo.