Tottenham še vedno ogroža vodilni Chelsea

Tuja prvenstva: Oblak po trditvah Špancev bližje Man. Unitedu. Chievo opazuje Krajnca.

Objavljeno
28. april 2017 22.30
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Danes je dan za slovenski »clasico« v Ljubljani, v nogometni realnosti bodo številni pri nas stiskali pesti tudi za »svoje« klube po Evropi. Konec tedna bo v času kosila odprl Rene Krhin, jutri zvečer ga bo sklenil Samir Handanović.

Gostovanje napol odpisane Granade v San Sebastianu nemara ne bo spektakularno, gotovo pa bo zanimivo za slovenskega selektorja Srečka Katanca. Real Sociedad je vselej krasila odlična zvezna vrsta, bomo videli, kako se bo znašel v tem ritmu Rene Krhin, ki mu je Granadin trener Tony Adams nadel kapetanski trak. Ne le Baski, tudi vodilni španski klubi bodo že danes opravili svoj del predprazničnih obveznosti. Real Madrid se bo pomeril z Valencio, takoj zatem čaka zahtevno gostovanje na Kanarskih otokih Atletico, v času slovenskega derbija bodo igrali mestni derbi še Katalonci. Potem ko je Barça na vrhu lestvice »ujela« Real, za večna tekmeca šteje prav vsaka tekma.

Del pozornosti Špancev je v zadnjih dneh požel slovenski vratar Jan Oblak. Nekateri španski mediji, tudi dobro informirana Marca, so potrdili zgodbo, ki resda ni nova. Vratarja Davida De Geo naj bi vse močneje vleklo v Madrid, Manchester United pa naj bi zanj od Reala zahteval vrtoglavo odškodnino. Real je pripravljen tudi na zneske čez 50 milijonov evrov, ki bi jih nato ManUtd potrošil za nakup – Jana Oblaka. Agent slednjega naj bi bil v zadnjih dneh na pogovorih v Angliji. Oblak ima pogodbo z Atleticom do poletja 2021 in se mu nikamor ne mudi, v pogodbi ima zapisano tudi odkupno klavzulo 100 milijonov evrov.

Otočani v zadnjih dneh resda intenzivno iščejo odgovor na vprašanje, ali bo Tottenham (74 točk) ustavil šampionski marš Chelseaja (78). Sam gotovo ne, prvi mu lahko priskoči na pomoč neugodni Everton, pri katerem bo jutri gostoval Chelsea. Le nekaj minut po koncu te tekme bo na sporedu londonski derbi z več kot stoletno tradicijo Tottenham – Arsenal.

Morda bo nogometna nedelja dočakala vrhunec že prej. Ob »azijski« uri 12.30 se bosta pomerila Roma in Lazio, rimski derbi vselej pomeni eno najboljših tekem sezone. Roma (75) bije boj za 2. mesto z Napolijem (71), ki bo zvečer gostoval v Milanu. Morda bo kmalu (spet) igral med italijansko elito tudi Luka Krajnc. Potem ko mu v majici Sampdorie ni šlo, se je – kot posojeni branilec Cagliarija – uveljavil pri Frosinoneju, ki resno lovi preboj v serie A, njegove igre pa je opazil Chievo, pri katerem že igrata Valter Birsa in Boštjan Cesar.