Trenerja sta se strinjala: odlična reklama za slovenski nogomet

Šimundža: Zadovoljni moramo biti s točko. Karapetrović: Bili smo boljši, žal nam je izgubljenih dveh točk.

Objavljeno
05. oktober 2014 09.29
NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Po sinočnjem večnem derbiju slovenskega prvoligaškega tekmovanja v Ljudskem vrtu, v katerem sta se Maribor in Olimpija po pravi nogometni poslastici razšla brez zmagovalca (3:3), nobeden od trenerjev ni bil navdušen nad končnim razpletom, oba pa nad videnim na igrišču. Domači strateg Ante Šimundža je moral biti na koncu zadovoljen s točko, gostujoči Darko Karapetrović malce manj.

»Vsaj v prvem polčasu nismo bili na pričakovani ravni in smo Ljubljančanom dovolili, da so se dokopali do svoje igre in hitrega vodstva. Čeravno smo se vrnili, naš pristop ni bil pravi. V nadaljevanju smo dvignili ritem igre, želeli smo zadeti in zmagati, naposled je bilo dovolj za točko. Obe ekipi sta prikazali odlično predstavo, dobro reklamo za slovenski nogomet. Olimpija se nam je pogumno postavila po robu, njena igra ima rep in glavo, dokazala je, da ni po naključju pri vrhu ligaške razpredelnice,« je strnil Šimundža.

Karapetrović pa ga je dopolnil: »Tekmeca smo nadigrali v vseh pogledih, zato mi je zelo žal, da nismo zmagali, saj smo bili boljši. Izgubili smo dve točki. Škoda, ker v prvem polčasu nisem takoj potegnil na klop poškodovanega Arisa Zarifovića, saj nismo točno vedeli, v kakšnem stanju je, v tem času pa smo prejeli dva gola. Ne bi smel odlašati z menjavo. Olimpija ni nezrela in neizkušena ekipa, žal pa tokrat nismo znali zadeti večkrat od tekmeca.«