Trenerske menjave: Spalletti uradno na klopi Interja

Schalke je angažiral Domenica Tedesca, Bayer Heika Herrlicha, Porto Sergia Conceicaa, Olympiakos pa Besnika Hasija.

Objavljeno
10. junij 2017 10.42
J. P.
J. P.

Milano - Od včeraj je tudi uradno znano, da bo nogometaše Interja, ki so v minuli sezoni serie A končali zgolj na sedmem mestu in ostali celo brez nastopa v evropski ligi, odslej vodil 58-letni Luciano Spalletti. Ta je nazadnje Romo popeljal do naslova italijanskega podprvaka, pred tem pa je v uspešni karieri vodil tudi že Ancono, Udinese, Venezio, Sampdorio, Empoli in ruski Zenit. Dvakrat so ga izbrali tudi za najboljšega trenerja v serie A. Na klopi Interja, pri katerem si je doslej kruh služil tudi slovenski vratar Samir Handanović, so se v minuli sezoni zamenjali štirje strokovnjaki - Roberto Mancini, Frank de Boer, Stefano Pioli in Stefano Vecchi.

Na trenerskih stolčkih uveljavljenih evropskih klubov je prišlo še do nekaterih sprememb. Tako je vodstvo Schalkeja, ki je minulo bundesligaško sezono končal na desetem mestu, namesto Markusa Weinzierla angažiralo komaj 31-letnega strokovnjaka Domenica Tedesca, ki ima poleg nemškega tudi italijanski potni list, nazadnje pa je drugoligaško moštvo Erzgebirge Aue rešil pred izpadom. Pri Schalkeju so mu ponudili dveletno pogodbo.

Pri Bayerju, ki zaposluje tudi slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, so na trenerski stolček posadili 45-letnega Heika Herrlicha, ki bo nasledil Tayfuna Korkuta. »Je ambiciozen trener, ki se je že dokazal s svojim delom in ki zagovarja atraktiven in agresiven slog igre, kar je skladno z našimi pričakovanji,« je poudaril športni direktor Rudi Völler.

Moštvo grškega prvaka Olympiakosa bo v prihodnjih dveh sezonah vodil nekdanji trener Anderlechta in Legie, Albanec Besnik Hasi. »Prihajam z velikimi pričakovanji, prvi cilj pa je preboj v skupinski del lige prvakov,« zatrjuje 45-letnik. Na klop portugalskega velikana Porta pa je po Nuñu Espiritu Santu sédel nekdanji reprezentant, 42-letni Sergio Conceicao, ki se je v torek razšel z Nantesom. Novemu delodajalcu, ki si želi v vitrino vrniti ligaško lovoriko, je obljubil dveletno zvestobo.