»Treningi na nogometnih igriščih v tem trenutku niso smiselni«

Nogometaši so se odzvali na namige, da bi začeli vaditi že v ponedeljek.

Objavljeno
20. marec 2020 22.38
Posodobljeno
20. marec 2020 22.44
Tommasi se je odzval na zapise, da naj bi predsednik Lazia ter drugi predsedniki klubov iz serie A z delom nadaljevali že 23. marca. Na fotografiji zvezdnik Lazia Sergej Milinković-Savić. FOTO: AFP
STA
STA
Predsednik Združenja italijanskih nogometašev (AIC), Damiano Tommasi, je prepričan, da namere italijanskih prvoligaških klubov, ki želijo obnoviti treninge kljub karanteni zaradi epidemije koronavirusne bolezni, nimajo nikakršnega smisla. »Ne vem, kaj se plete v glavah tistih, ki mislijo, da lahko nekaj pridobijo s treningi svojih nogometašev v teh današnjih časih,« je bil v zapisu na spletni strani kritičen Tommasi. Z zapisom se je odzval na medijska poročila, da naj bi predsednik Lazia Claudio Lotito ter drugi predsedniki klubov iz serie A z delom nadaljevali že 23. marca.

Iz italijanskega nogometa prihajajo nasprotujoča si poročila. Tako naj bi se 20 najpomembnejših klubov na neuradnem sestanku v petek odločilo, da bodo vse aktivnosti v italijanskem nogometu ustavili do 4. aprila. Po trenutnih podatkih se je z novim koronavirusom okužilo 13 igralcev serie A. Italija je sicer med s koronavirusom najbolj prizadetimi državami.