Triglav bo v prvo ligo na trenerski klopi povedel Anton Žlogar

Siniša Brkić se želi posvetiti nalogam športnega direktorja, zamenjavo na trenerski klopi pa je našel v Tončiju Žlogarju.

Objavljeno
06. junij 2017 10.05
N. Gr.
N. Gr.

Kranj - V Triglavu se med pripravami na prvo ligo že dogajajo prve velike spremembe. Kadrovske zaenkrat še ne, je pa do menjave pršlo za krmilom kranjskega kluba. Siniša Brkić si je po pisanju nekaterih medijev že pozimi želel predati trenersko krmilo, a do dogovora ni prišlo, po novih šestih mesecih iskanja pa je novopečeni prvoligaš zamenjavo našel v nekdanjemu reprezentantu Antonu Žlogarju

»Zelo sem vesel, da je prišlo do dogovora za sodelovanje. Ponudila se mi je lepa priložnost za delovanje v klubu z bogato tradicijo, ki se je končno vrnil tja, kamor sodi, v prvo ligo. Za menoj je uspešna sezona z NK Brda v 2. SNL, to še bolj velja za NK Triglav. Kontakt sva vzpostavila s športnim direktorjem Sinišo Brkičem in veseli me, da je ambiciozen kliub v meni prepoznal človeka, ki lahko uspešno zgodbo še nadgradi,« je ob podpisu pogodbe povedal Žlogar.

Siniša Brkić se bo posvetil vodenju nogometne akademije in opravljanju nalog športnega direktorja v klubu, kar je bila želja stratega, ki je Triglav spet vrnil v prvo nogometno ligo: »Prišli smo do konca enega ciklusa, cilje smo izpolnili, je pa bilo ogromno dela in vloženega truda, kar se pozna tudi pri utrujenosti. Treba je bilo storiti korak naprej, moja odločitev je bila, da potrebujemo nov zagon in Tončija Žlogarja smo prepoznali kot idealno izbiro. Podrobno sem ga spremljal zadnjih šest mesecev, ob tem pa poznamo njegovo pot aktivnega nogometaša. Zagovarjam tezo, da mladi slovenski trenerji potrebujejo priložnost in prepričan sem, da se bo zgodba še naprej razpletala po začrtani poti.«

Zdaj 39-letni Tonči Žlogar je nogometno kariero začel v Izoli, kasneje pa je na članski ravni igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. V tujini je največ časa preživel na Cipru, tam je nastopal za Enosis, Anorthosis, Omonio in Alki iz Larnake. Pred zaključkom kariere aktivnega igralca je zaigral še za italijanski Pordenone in zamejski Kras.

Bil je tudi član slovenske reprezentance, za katero je nazadnje igral marca 2009. Za člansko izbrano vrsto je odigral 37 tekem in dosegel zadetek, 3. septembra 2005 je zadel proti Norveški. Trenersko kariero je začel leta 2014 pri Krasu, v minuli sezoni pa je vodil NK Brda v drugi ligi. 

Žlogarja in Brkića že v naslednjih dneh čaka veliko dela - najprej kondicijska priprava igralcev za naporen ritem prve lige, ki se bo začela že sredi julija, ob tem pa tudi pospešeno kadrovanje. Največja naloga bo v Kranju zadržati prvega strelca druge lige Mateja Poplatnika, ob tem pa Triglav potrebuje nekaj okrepitev v obrambi in zvezni vrsti. Verjetno bo priložnost dobilo tudi nekaj mladih nogometašev, ki so pred dnevi postali slovenski mladinski prvaki.