Tudi Arsenal rekordno: velika okrepitev je Mesut Özil

Po odmevnem prihodu Garetha Bala je v Realu zmanjkalo prostora za Mesuta Özila, ki se je preselil na Otok k Arsenalu.

Objavljeno
03. september 2013 00.19
afp FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-ATLETICO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Zadnji dan nogometnega prestopnega roka je bilo živahno tudi pri angleškem prvoligašu Arsenalu, ki je potrdil, da se je okrepil z nemškim reprezentantom Mesutom Özilom. Štiriindvajsetletni zvezni igralec turškega rodu se je na Otok preselil za 42,5 milijona funtov, novemu delodajalcu pa je obljubil petletno zvestobo, ki mu bo tedensko navrgla 144.000 funtov.

To je rekorden prestop v Arsenalovi klubski zgodovini. Pri Realu sicer na Özila niso računali več po odmevnem angažmaju Valižana Garetha Bala iz Tottenhama. Pred prihodom v Španijo je nosil dres Schalkeja in Werderja (v 108 dvobojih je prispeval 18 golov), v kraljevem klubu je zmogel 27 golov v 158 obračunih, še najučinkovitejši pa je v dresu z državnim grbom: 47 tekem, 14 golov.

Topničarji so v zadnjem hipu ujeli še dve okrepitvi: kot posojeni igralec Palerma si bo odslej pri Arsenalu kruh služil občasni italijanski reprezentančni vratar Emiliano Viviano, z Apeninskega polotoka se je v klub vrnil tudi francoski zvezni igralec Mathieu Flamini.