Tudi Ballack na poti v Avstralijo

V avstralsko nogometno ligo se bo po Alessandru del Pieru in Emilu Heskeyju preselil tudi nemški as Michael Ballack.

Objavljeno
20. september 2012 14.51
*reu* SOCCER-EURO/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sydney - Nekdanji kapetan nemške nogometne reprezentance Michael Ballack se bo najverjetneje preselil v avstralsko moštvo Western Sydney Wanderers in se tako v prvi avstralski ligi pridružil še dvema evropskima nogometašema. Pred časom je namreč selitev v Avstralijo že potrdil italijanski veteran Alessandro del Piero, ki bo okrepil Sydney FC, nedavno pa še nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance Emile Heskey, ki se bo pridružil moštvu Newcastle Jets.

Ballck se je menda odločal med klubi z Bližnjega vzhoda in ZDA, prevladala pa je ponudba iz Sydneyja. Z moštvom Wanderers naj bi pogodbo podpisal naslednji teden.

»Michael je navdušen, da se bo preselil v Sydney in da bo lahko del projekta v deželi, kjer se nogomet vse bolj dviguje. Še vedno je v odlični kondiciji, zato bo gotovo kmalu ujel tudi tekmovalno formo. V Avstriji bo že za prvo tekmo, ki bo 6. oktobra,« so sporočili prek spletne strani kluba.

Ballack je za nemško reprezentanco zbral 42 golov in 98 nastopov. Nazadnje je bil del Bayerja iz Leverkusna, vendar je v zadnjih dveh sezonah večinoma sedel na klopi, pred tem pa navduševal v Chelseaju.

V Avstralijo tudi Heskey

Za selitev v avstralsko ligo pa se je odločil še en veteran, Emile Heskey. Nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance, Aston Ville in Liverpoola je pri 36 letih podpisal enoletno, milijon dolarjev vredno pogodbo z avstralsko prvoligaško ekipo Newcastle Jets.

Preden bo dogovor končan, bo moral Heskey, ki je v karieri igral na dveh mundialih, sicer še uspešno prestati zdravniški pregled. Za Anglijo je zbral 62 nastopov v letih od 1999 do 2010.

Nova sezona avstralskega prvenstva (2012/13) se bo začela 6. oktobra.