Tudi Platini bo poskusil na CAS

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) v suspenzu Michel Platini bo pravico iskal na športnem razsodišču v Lozani.

Objavljeno
20. november 2015 14.16
FBL-FIFA-CORRUPTION-BLATTER-PLATINI-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lozana - Prvi mož Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini bo po, kot pravi sam, neupravičenem trimesečnem suspenzu s strani etične komisije mednarodne krovne organizacije (FIFA) pravico iskal na najvišji sodni inštanci na športnem področju - Mednarodnem športnem razsodišču (CAS) v Lozani, kamor je Francoz danes tudi uradno poslal svojo pritožbo.

Zaradi potencialnega konflikta interesov je FIFA Platinija, ki je veljal za enega najresnejših kandidatov za naslednika Seppa Blatterja na predsedniškem stolčku mednarodne zveze, začasno izključila iz nogometnega sveta, vendar pa se je 60-letni nekdanji odlični napadalno usmerjeni zvezni igralec na odločitev pritožil. Toda pritožbeni odbor FIFA ga je zavrnil, zato si skuša Platini ugled povrniti s pomočjo CAS. Njegovi pravni zastopniki so namreč prepričani, da gre za orkestrirano gonjo zoper Francoza, s katero mu je onemogočena udeležba v predsedniški kampanji.

Predsedniku UEFA sicer očitajo, da je pred štirimi leti sprejel nelegalno plačilo dveh milijonov dolarjev od prvega moža FIFA Blatterja, preiskava spornega nakazila še poteka, oba vpletena pa zatrjujeta, da so obtožbe neutemeljene in nesmiselne, saj naj bi šlo za popolnoma legalno plačilo na podlagi džentelmenskega dogovora za delo, opravljeno leta 2002, ko je bil Platini Blatterjev svetovalec.