Tudi Ronaldinha jezi koronavirus (VIDEO)

Medtem ko je že mesec dni v paragvajskem zaporu, so tretjič prestavili obravnavo njegovega primera.

Objavljeno
05. april 2020 19.52
Posodobljeno
05. april 2020 20.03
Ronaldinho mora do nadaljnjega ostati v zaporu. FOTO: Reuters
Asuncion – Brazilska nogometna legenda Ronaldinho je zaradi ponarejenega potnega lista že en mesec v zaporu v paragvajskem Asuncionu, sumijo pa tudi povezave z lokalnimi kriminalnimi združbami. Eden od razlogov je novi koronavirus, zaradi katerega so že tretjič prestavili obravnavo njegovega primera.

Ali bosta skupaj z bratom Robertom ostala dlje v zaporu ali bosta lahko odšla v domovino, še vedno ne ve nihče, mnogi Brazilci pa se sprašujejo, ali je zavlačevanje posledica odnosa Brazilcev do paragvajskega nogometa. »Nogomet lahko igrajo na Marsu, le v Paragvaju ne,« je nekoč izjavil brazilski zvezdnik Romario.



Ronaldinho v zaporu skupaj z morilci, roparji, posiljevalci in skorumpiranimi politiki ne trpi. Dovoljeno mu je marsikaj, redno igra nogomet, na voljo mu je tudi telefon. Tako se je pred dnevi pogovarjal z nekdanjim soigralcem iz Barcelone Carlesom Puyolom.
Do danes še nihče ne razume, zakaj se je moral za vstop v Paragvaj zateči k ponarejenemu paragvajskemu potnemu listu in ne zakonitemu brazilskemu, ki so mu ga zaradi njegovih nezakonitih finančnih dejanj sicer odvzeli, a tudi vrnili.