Tudi Schalke odločno po tri točke

Jutrišnji tekmec Maribora v nogometni ligi prvakov je v sobotni generalki v bundesligi odpravil Borussio Dortmund (2:1).

Objavljeno
29. september 2014 22.41
FBL-EUR-C1-SCHALKE-MARIBOR-TRAINING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gelsenkirchen - Ne le strokovni štab Maribora, tudi v taboru nemškega velikana Schalkeja pred jutrišnjim domačim drugim dvobojem lige prvakov z »vijoličasto« vrsto napovedujejo odločen lov na tri točke. Za dodaten dvig samozavesti je poskrbela odmevna sobotna bundesligaška zmaga na generalki z Borussio iz Dortmunda (2:1), po kateri pa so v vodstvu kluba takoj hiteli zatrjevati, da igralcem ne bodo dovolili pretirane sprostitve in razmišljanja v slogu »če je padla Borussia, bo še toliko lažje tudi Maribor.«

»Naloga zanesljivo ne bo lahka, toda če se bodo znali osredotočiti zgolj na slovenskega tekmeca, nas bo težko ugnati. V nasprotnem primeru se lahko hitro znajdemo v težavah, Maribor je namreč v obračunih s Celticom in Sportingom dokazal, da - tako kot vsako drugo moštvo na tem rangu tekmovanja - ima kakovost,« je poudaril menedžer Horst Heldt.

Trener Jens Keller bo moral znova nekoliko premešati karte v začetni enajsterici. Računati ne bo mogel na Sidneyja Sama, ki je v soboto zavoljo zdravstvenih težav odšel z igrišča že v 37. minuti, prav tako bo nekaj odmora namenil tudi branilcu Acudu Učidi, ki se je vrnil po sedemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe, nazadnje pa odigral dva dvoboja v celoti. Namesto njega utegne priložnost dobiti Kaan Ayhan, zagotovo pa bo v postavi tudi eden glavnih zvezdnikov Julian Draxler, ki je moral derbi z Borussio izpustiti zaradi rdečega kartona.

»Ne bojim se, da ne bi zadržal dobre forme. V tej sezoni smo najbolje igrali proti velikim ekipam, kar pa ne pomeni, da ne bomo storili vsega, da ne bi niza uspehov nadaljevali tudi proti na papirju slabšim tekmecem,« je odločen Draxler, z njim pa se je strinjal tudi mladi zvezni igralec Max Meyer: »Trener nam je vse skupaj dobro predstavil. Zmaga je nujna.«

Schalke, ki ima že v žepu dragoceno točko s tekme s favoriziranim Chelseajem, je danes tudi sporočil, da štadion Veltins Arena s kapaciteto skoraj 62.000 sedežev ni razprodan in da so vstopnice še na voljo, ni pa dodal, koliko.