Tudi Švedom nogometne stave grenijo življenje

Niti švedska liga ni imuna na poizkuse nameščanja tekem, zato so morali eno od tekem prve lige prestaviti. 

Objavljeno
18. maj 2017 16.59
SOCCER-EURO-ITA-SWE/
N. Gr.
N. Gr.
Göteborg - Vodstvo švedske nogometne zveze je moralo zaradi domnevne zahteve po krojenju izidov odpovedati za danes predvideno tekmo prve švedske lige med Göteborgom in AIK. Nadomestni termin zaenkrat ni znan, neimenovani igralec AIK pa je ob tem razkril, da so mu v torek ponudili zajeten kupček denarja, če bi igral slabše, kot je sposoben.

Igralec AIK naj bi s tem poskrbel, da bi njegova ekipa izgubila, za kar naj bi mu lepo plačali. »To je resen napad na švedski nogomet. Nikoli ne bomo sprejeli česa takšnega,« je dejal generalni sekretar švedske zveze Hakan Sjostrand. Ekipi sta se z odpovedjo tekme strinjali, policijska preiskava pa je v teku.

Tudi v slovenskem nogometu govorice o nameščanju izidov redno krožijo. Tako naj bi bila pred časom najbolj sumljiva tekma tretje lige med Savo in Šenčurjem, ki naj bi jo Savčani namerno izgubili, v zadnjem času pa je bil na udaru govoric Rudar, a so jih v velenjskem klubu odločno zanikali in zatrdili, da za kaj takega pri njih ni možnosti. Vsekakor so stave in nameščanje tekem vse večji problem v nogometu, največ nečednih poslov pa naj bi se zgodilo v nižjih ligah, ki niso tako medijsko izpostavljene.