Učinkoviti Berić, Črnic in Zajc

Matjaž Kek je krenil v drugi del hrvaškega prvenstva z visoko zmago nad Istro, pri čemer mu je pomagal do uspeha Matic Črnic.

Objavljeno
11. februar 2018 22.57
brez naslova
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Čeprav so konec tedna igrali več derbijev po vsej Evropi, je bilo najbolj napeto na vnovičnem snidenju trenerjev Rafaela Beniteza in Joseja Mourinha. Težko bi našli bolj srdito rivalstvo, kot krasi Portugalca in Španca, nadgradila pa sta ga tudi včeraj, ko je Newcastle nepričakovano premagal favorizirani Manchester United.

Mourinho (55) in Benitez (57) sta začela »tkati« vezi leta 2004, ko je Španec prevzel vodenje Liverpoola le dva tedna po Portugalčevem prihodu na klop Chelseaja. Odtlej sta večkrat zabavala angleško, špansko in italijansko javnost, saj je – med drugim – Benitez kar trikrat nasledil Mourinha na klopeh različnih klubov (Inter, Chelsea, Real). Tudi včeraj je bilo intrigantno, boljše volje je zapustil derbi Benitez. Newcastle je zmagal kljub premoči »rdečih vragov« (koti 0:10, posest 36:64, podaje 361:630) in sedmih zapravljenih priložnostih za gol gostov (Martial, Lukaku, Sanchez, Carrick). Mourinho je vknjižil šesti poraz proti Benitezu, večkrat (9) ga je premagal le Pep Guardiola ... »Ni bi zabili gola, četudi bi igrali 10 ur,« je ošvrknil svoje napadalce Mourinho.

Slovenski legionarji niso igrali tako odmevnih tekem, kot je bilo gostovanje Uniteda ob meji s Škotsko. Toda nekateri so bili bolj zadovoljni od Mourinha. Matjaž Kek je krenil v drugi del hrvaškega prvenstva z visoko zmago nad Istro, pri čemer mu je pomagal do uspeha Matic Črnic z lepim golom za vodstvo s 3:0. Pred Kekom se nahaja nov izziv: gostovanje v Osijeku in paket dveh tekem z Dinamom. »Zadovoljen sem s štartom v drugi del sezone, občasno smo delovali dobro. Zahvalil bi se Armadi: 4000 navijačev v takem vremenu ni kar tako,« je ocenil Kek.

Izpostaviti velja položaj Mihe Zajca. Šempetrčan je bil akter vodilnega gola za Empoli na gostovanju v Ascoliju, njegov klub po peti zaporedni zmagi zaseda vrh lestvice serie B, Zajc je doslej zbral pet golov in devet podaj. Pomemben gol je prispeval tudi Robert Berić v francoskem prvenstvu. Kaj je lepšega kot vstopiti s klopi v derbiju z Marseillom – in zaostanku z 1:2 – ter z golom prinesti točko St. Etiennu pred domačimi navijači?