UEFA: Terorizem ne bo vplival na koledar lige prvakov in državnih prvenstev

Tekme v najmočnejših evropskih ligah, ki se nadaljujejo ta konec tedna, bodo potekale v ustaljenem ritmu.

Objavljeno
18. november 2015 16.50
SOCCER-FRIENDLY/GERMANY
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Hannover - Napadi v Parizu in grožnje teroristov, ki so jim sledile v prihodnjih dneh, so že odnesli prijateljska obračuna med Belgijo in Španijo v Bruslju ter Nemčijo in Nizozemsko v Hannovru. Do morebitnih sprememb v urniku tekem v najmočnejših ligah na svetu, denimo nemški bundesligi, angleški premier ligi, francoski prvi ligi ter tudi ligi prvakov, pa ne bo prišlo.

Iz evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili, da bodo tekme državnih prvenstev in evropski obračuni, ki se nadaljujejo ta konec tedna oziroma prihodnji teden, potekale v skladu z vnaprej določenim razporedom. Skrb za varnost udeležencev na tekmah bo v sodelovanju z domačimi klubi in lokalnimi oblastmi kljub temu povečana.

»Za gostujoče navijače nismo izdali kakšnih posebnih navodil, to je zadeva vsakih od tamkajšnjih lokalnih oblasti, da ukrepajo, upoštevajoč trenutne varnostne razmere,« so sporočili iz UEFA. Te dni je razen v Franciji in Belgiji vroče predvsem v Nemčiji, kjer so zaradi grožnje z bombo morali odpovedati prijateljsko tekmo med Nemčijo in Nizozemsko. »Kljub tragičnim dogodkom in zaostrenim varnostnim razmeram se bodo tekme nemškega nogometnega prvenstva ob koncu tedna začele po načrtih,« je potrdil vršilec dolžnosti predsednika nemške nogometne zveze (DFB) Reinhard Rauball.

Previdni bodo, kakopak, tudi v Franciji, kjer so po poročanju tamkajšnjih medijev napovedali, da gostujočim navijačem zaradi povečanih varnostnih tveganj ne bodo dovolili vstopa na štadione po vsej državi. Svoja vrata bo navijačem Anderlechta zaklenil tudi Monako, ki bo Belgijce prihodnji četrtek gostil na tekmi evropske lige.

Večina oči pa bo že v soboto uprta v Madrid, kjer se bosta na el clasicu udarila Real in Barcelona. Tudi ta dvoboj (vsaj zaenkrat) ni pod vprašajem, bodo pa obiskovalci tekme pred vstopom na štadion deležni temeljitega pregleda.