Ukrajina v drugem bobnu

Znana je sestava štirih kakovostnih bobnov pred decembrskim žrebom skupin za euro 2016 v Franciji.

Objavljeno
18. november 2015 13.51
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Potem ko so se skozi stranska vrata, dodatne kvalifikacije, na nogometno evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji prebila še zadnja štiri moštva - Madžarska, Irska, Ukrajina (s skupno zmago nad Slovenci) in Švedska -, je znana sestava štirih bobnov, iz katerih bodo na žrebu, ki bo 12. decembra ob 18. uri v kongresni palači Porte Maillot v Parizu, sestavili skupine za prvi del eura.

V prvem bobnu so branilka naslova Španija, Nemčija, Anglija, Portugalska in vodilna s svetovne lestvice FIFA Belgija, medtem ko je slovenska tekmica Ukrajina za las ujela drugi boben, v katerem sta med drugim tudi Hrvaška in Avstrija. Najboljši koeficient med vsemi udeleženkami ima sicer svetovna šampionka Nemčija (40,236), najslabšega pa Severna Irska (22,961).

Udeleženke bodo razdeljene v šest skupin s po štirimi moštvi, gostiteljica Francija bo kajpak nastopila v skupini A in bo tudi zrežirala uvodni dvoboj v petek, 10. junija, ob 21. uri na pariškem štadionu Stade de France, ki je bil minuli petek tudi (neuspešna) tarča terorističnih napadov islamskih skrajnežev.

BOBEN 1: Španija, Nemčija, Anglija, Portugalska, Belgija.
BOBEN 2: Italija, Rusija, Švica, Avstrija, Hrvaška, Ukrajina.
BOBEN 3: Češka, Švedska, Poljska, Romunija, Slovaška, Madžarska.
BOBEN 4: Turčija, Irska, Islandija, Wales, Albanija, Severna Irska.