Ukrajinci odhajajo iz Celja

Nogometni klub Celje je prekinil sodelovanje z ukrajinskimi investitorji, ki so že ob prihodu zbujali obilico dvoma.

Objavljeno
26. maj 2017 23.07
N. Gr.
N. Gr.
Celje - Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Celja ne namerava več sodelovati z ukrajinskimi poslovnimi partnerji. Sestala sta se upravni in nadzorni odbor ter ugotovila, da na Češkem registrirano podjetje K Partners Sport Management s.r.o. ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti, zato so se odločili za začetek postopka prekinitve sodelovanja.

Obenem so z mesta generalnega direktorja kluba razrešili Igorja Dedišina, predstavnika ukrajinskih investitorjev. Upravni in nadzorni odbor sta sprejela odločitev, da NK Celje v prihodnje ne bo več sodelovalo z zunanjimi partnerji, temveč bo klub šel na samostojno pot v prihodnost, so ob tem sporočili v izjavi za javnost, objavljeni na spletnih straneh kluba. Delovanje kluba zaradi nastale situacije zaenkrat še ni ogroženo. Vodstvo bo namreč že v kratkem začelo z iskanjem novih pokroviteljev.

Celjani se bodo v soboto za konec slovenskega prvenstva, v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije, pomerili z Domžalami. Zaenkrat odhodov nogometašev iz Celja še ni na vidiku, trener Igor Jovićević bo za sestavo ekipe na tekmi lahko računal na vse nogometaše.

Po končanem prvenstvu pa strokovno vodstvo čakajo pogovori z nogometaši, ki jim potečejo pogodbe, o morebitnem podaljšanju sodelovanja. »Tako tudi zavračamo vsa namigovanja medijev, da je že prišlo do prekinitev ali podaljšanj pogodb s posameznimi nogometaši. Vse resnične informacije o spremembah v moštvu bomo v prihodnjih dneh, ko in če bo do njih prišlo, objavili na naši spletni strani,« so še zatrdili v klubu. 

Ukrajinski investitorji so zaradi nejasnega poslovanja in sumljivega finančnega stanja že ob prihodu zbujali veliko mero nezaupanja, ki se je manj kot leto dni potem izkazalo za povsem upravičeno.