Unitedovi igralci v primeru neuvrstitve v ligo prvakov ob 25 odstotkov plače

Rdeči vragi so v lanski sezoni osvojili peto mesto, igralci pa so zaradi tega ostali brez 35 milijonov.

Objavljeno
16. maj 2017 17.52
SOCCER-EUROPA-CLV-MUN/
A. V.
A. V.
Manchester - Angleški nogometni prvoligaš Manchester United se krčevito bori za uvrstitev v ligo prvakov, če rdečim vragom to ne bo uspelo, pa bodo igralci skupaj ostali brez 44 milijonov evrov. Vsak nogometaš bi v tem primeru moral prepustiti 25 odstotkov plače, poročajo angleški mediji.

Po poročanju angleških medijev imajo igralci Uniteda v pogodbah klavzule, s katerimi jim lahko uprava odvzame 25 odstotkov plače, če se ekipa ne uvrsti v ligo prvakov. To pomeni, da bi uprava skupaj "zbrala" 44 milijonov evrov.

Rdeči vragi so v lanski sezoni osvojili peto mesto, igralci pa so zaradi tega ostali brez 35 milijonov.

Še najboljša možnost, da se United uvrsti v ligo prvakov, je, da osvoji naslov v evropski ligi. V finalu tega tekmovanja bodo igrali z Ajaxom. V premier ligi je United na šestem mestu.

Kljub temu, da bo United morda ostal brez lige prvakov, pa španski mediji pišejo, da se je z upravo madridskega Reala dogovoril za prestop kolumbijskega zvezdnika Jamesa Rodrigueza. Podrobnosti prestopa naj bi kluba dorekla do konca tedna, James bo rdeče vrage stal 50 milijonov evrov, Real in United pa naj bi prestop potrdila v nedeljo. Tudi oče Jamesa Rodrigueza, Juan Carlos Restrepo, je potrdil, da je njegov sin blizu prestopa na Old Trafford.

James Rodriguez se je pred tremi sezonami preselil v Real iz Monaca, Madridčani so zanj odšteli 70 milijonov evrov. Odkar je trener Reala Zinedine Zidane pa vezist igra malo. Britanski mediji so zgodbi dodali še eno podrobnost. James želi dres s številko 10, ki je trenutno v lasti Wayna Rooneyja, ta pa je blizu odhoda z Old Trafforda.

Britanski The Sun pa je poročal, da je zvezdnik Uniteda in eden najbolje plačanih nogometašev v Angliji Wayne Rooney dobro izkoristil odsotnost soproge Coleen in otrok ter odšel v kazino, tam pa v le dveh urah zapravil pol milijona funtov.