Uradno: Chelsea bo namesto Mourinha vodil Hiddink

Po odhodu Joseja Mourinha bo nogometaše Chelseaja do konca sezone vodil nizozemski strokovnjak Guus Hiddink.

Objavljeno
19. december 2015 16.05
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Potem ko je pred dnevi portugalski strokovnjak Jose Mourinho končal agonijo na vrhu angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja, je londonski klub že imenoval novega trenerja. Do konca sezone bo moštvo vodil  nizozemski strokovnjak Guus Hiddink.

Hiddink se tako vrača v Chelsea, ki ga je »reševal« že leta 2009 in z njim osvojil pokal FA. Kot so zapisali na spletni strani kluba, vodstvo z Romanom Abramovičem na čelu verjame, da bo znova znal izkoristiti potencial, ki ga ima moštvo.

»Zelo se veselim vrnitve na Stamford Bridge. Chelsea je eden največjih klubov na svetu, a trenutno ni tam, kjer bi moral biti. Ne glede na to sem prepričan, da lahko sezono še obrnemo. Veselim se dela z igralci in osebjem v tem velikem klubu, še zlasti pa mi bo v veselje obnoviti prijateljstvo s Chelseajevimi navijači,« je povedal Nizozemec.

Na današnji tekmi angleškega prvenstva s Sunderlandom bo sicer moštvo vodil Steve Holland skupaj z Eddiejem Newtonom, ki bo odslej eden od pomočnikov. Bo pa Hiddink že na tekmi in se po njej srečal z igralci.

Hiddink je v preteklosti vodil nekatere velike klube, kot sta Real Madrid in Valencia, ter vodil reprezentance Nizozemske, Južne Koreje, Avstralije, Rusije in Turčije.