Uradno: Ibraimi odšel v serie A, v Ljudskem vrtu Ceppelini

V Mariboru o podrobnostih prestopa Agima Ibraimija v Cagliari molčijo, posel lahko po prvotni posoji doseže večmilijonski znesek.

Objavljeno
02. september 2013 21.57
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Ob koncu prestopnega roka je bilo zelo živahno v taboru slovenskega nogometnega prvaka Maribora. Kar se je govorilo že dalj časa, je danes postalo tudi uradno: Agim Ibraimi, ki se je znašel pod lupo številnih tujih oglednikov, je končal uspešno zgodbo v vijoličastem dresu in se preselil k članu serie A Cagliariju. Pri dosedanjem delodajalcu podrobnosti prestopa 25-letnega makedonskega reprezentanta niso želeli razkriti, potrdili so le, da bi posel po prvotni posoji italijanskemu prvoligašu lahko dosegel večmilijonski znesek.

Kot je v Mariboru že tradicija, so takoj po odhodu enega ključnega igralca že našli novo tujo okrepitev. Vrzel v zvezni vrsti bo skušal zapolniti prvi Urugvajec na Štajerskem Pablo Ceppelini, ki bo prihodnjo sredo dopolnil 22 let. Mladenič si je doslej kruh služil pri Cagliariju, v Maribor pa se je preselil kot posojeni igralec z možnostjo odkupa in dolgoročnega sodelovanja.

Nadarjeni Ceppelini je kot član mlade izbrane vrste predlani na svetovnem prvenstvu do 20 let v Kolumbiji odigral vse tri dvoboje Urugvaja v skupinskem delu. Novinec v vijoličastem dresu s številko 32 je pri novem delodajalcu že prijavljen za nastopanje v skupinskem delu evropske lige in se bo soigralcem v Ljudskem vrtu pridružil v prihodnjih dneh.