Uradno: Milanič trener Leedsa!

Avstrijski nogometni prvoligaš Sturm se je razšel s slovenskim trenerjem Darkom Milaničem, ki se seli na Otok.

Objavljeno
21. september 2014 16.12
regent/DARKO MILANIC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gradec - Kar se je že nekaj časa šušljalo, nekdanji trener Maribora pa je pred dnevi zanikal, je danes postalo tudi uradno: slovenski nogometni strokovnjak Darko Milanič ne bo več vodil avstrijskega prvoligaša Sturma, temveč se seli na Otok, kjer bo zasedel prazen stolček pri drugoligašu Leedsu. Da so se s Primorcem razšli, so danes na novinarski konferenci potrdili tudi pri moštvu iz Gradca.

Milanič, ki so ga otoški mediji ustoličili že pred dnevi, bo na klopi ekipe z Elland Roada zamenjal Davida Hockadaya, novi delodajalec pa ga bo uradno predstavil jutri. Obe vpleteni stráni bosta danes dorekli še zadnje podrobnosti pogodbe.

Šestinštiridesetletni Milanič zadnje dni ni želel potrditi govoric, da se z italijanskim lastnikom Leedsa Massimom Cellinom pogaja glede sodelovanja, medijem je celo kategorično zavrnil, da zapušča Sturm: »V nogometu so vselej neke govorice. Toda, brez skrbi, nimam nobene ponudbe drugih klubov. Stoodstotno sem osredotočen na delo pri Sturmu.«

Milanič je z Mariborom med letoma 2008 in 2013 osvojil štiri ligaške in tri pokalne lovorike, z graškim moštvom, s katerim ga je pogodba vezala še dve leti, pa se mu preboj v avstrijski vrh ni posrečil. V minuli sezoni je klub doživel evropsko blamažo po porazu z islandskim Breidablikom, v domačem prvenstvu pa se je zavihtel zgolj na peto mesto in celo ostal brez evropske prihodnosti. Tudi v novi sezoni ni nič bolje, saj je štajerska ekipa zgolj šesta. Milanič je na Sturmovi klopi še zadnjič sedel v soboto ob zmagi z 1:0 nad Riedom.